Artikel top billede

Apples iPhone og Research in Motions' BlackBerry spås markedsledende positioner.

Flere smartphones end stationære pc'er i 2011

Salget af smartphones er stigende, mens der sælges færre almindelige telefoner - og det presser pc-giganter som Apple, Dell, Acer og Microsoft ind på det lukrative marked.

Computerworld News Service: I 2011 vil der, ifølge en ny rapport, blive solgt flere smartphones end pc'er på verdensplan. Rapporten er forfattet af Mike Abramsky, som er analytiker hos RBC, og han vurderer, at der til den tid vil blive solgt omkring 400 millioner enheder af hvert produkt om året.

På verdensplan er der, ifølge analysefirmaet Gartner, blevet solgt 286,1 millioner mobiltelefoner i 2009's andet kvartal, hvilket udgør et fald på 6,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Derudover er der dog solgt mere end 40 millioner smartphones, hvilket svarer til en stigning på 27 procent i forhold til året før. Det gør smartphones til det hurtigst sælgende segment i markedet for mobil-enheder.

"Smartphones udgør den mest lovende mulighed for producenterne. Det er det markedssegment, der vokser hurtigst, og har samtidig vist sig mest resistent over for de faldende gennemsnitspriser," siger Carolina Milanesi, der er 'research director' hos Gartner.

Specielt Apple får ros af analytikerne i forhold til firmaets iPhone-strategi.

"Vi anser iPhone for at være en platform, der vil kunne klare sig godt i mindst 10 år endnu, og der ligger stadig både vækst og nye markedsandele i vente. Vores forudsigelser bygger på en antagelse om, at iPhone fortsat vil opnå flere markedsandele både på den nationale og det internationale marked, drevet af en ekspansion i distributionssystemet, mere innovation i forhold til enheder og brugeroplevelsen og flere typer enheder. Apples iTunes/iTunes Store/diverse enheder udgør stadig en signifikant kilde til markedsfordele."

Microsofts styresystem

RBC er pessimist i forhold til Nokia, som er den førende virksomhed på markedet i dag, men positiv i forhold til fremtiden for Research In Motions (RIM) BlackBerry-linje, som i 2008 sad på 18 procent af markedet.

"Vi tror, RIM vil blive ved med at have en fordel i den intuitive og kraftfulde måde, selskabets 'Crackberry' (som den hedder blandt venner) udfører instant messaging på, i dens udbud af dataoplevelser, pålidelighed og batterilevetid samt dens NOC/software/hardware ejerskab."

I de senere år har Asus samarbejdet med Taiwans Chunghwa Telecom om at sælge Nuvifone M20, der er en Windows Mobile-smartphone.

Derudover er en ny smartphone fra Dell blevet indleveret til test hos de kinesiske myndigheder, og man forventer, at den vil komme på hylderne i næste måned.

Acer planlægger desuden at sende selskabets tre nye smartphones på markedet til september, hvoraf to af dem vil blive solgt til krise-venlige priser.

Alle tre vil benytte Microsofts styresystem, Windows Mobile 6.5, og Acers egen brugerflade, som selskabet selv anser for at være en milepæl i sin smartphone-strategi.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere