Artikel top billede

Torgny Gunnarson, Thomas Holm Jensen og Adrian Chamberlain stiller op til gruppefoto. Foto: Ming Ou Lü

God kemi bag SoftScans integrering i Symantec

Interview: Det danske sikkerhedsfirma SoftScan bliver fuldt integreret i Symantec. Læs her om den danske struktur og den danske direktørs nye spændende planer i kølvandet på købet.

SoftScan har klaret sig godt de seneste par år. Fra at være en mindre dansk virksomhed, der har været beskæftiget med sikkerhedsløsninger på internettet, er firmaet nu blevet opkøbt af verdens største sikkerhedsselskab. Computerworld har som de første i Danmark talt med Symantecs ledelse om købet.

Tidligere administrerende direktør i SoftScan, Thomas Holm Jensen, er da også umiddelbart en glad mand. Men under overfladen gemmer der sig en snert af vemod.

"Hvis du havde spurgt mig for halvandet år siden, om virksomheden havde været til salg, havde jeg klart sagt nej. Men forholdene ændrer sig. På et tidspunkt går det op for en, at hvis ens virksomhed også skal have en fremtid, så må man sælge. Derfor faldt jeg efterhånden i snak med Torgny (Gunnarson, vicedirektør for Symantec Hosted Services EMEAl, red.)," siger Thomas Holm Jensen.

Skal sikre markedsandele

Det kan godt være, at danske it-firmaer gerne ser sig selv opkøbt af store amerikanske firmaer, men der skal altså være to ved bordet, og Symantecs grunde til at købe SoftScan er klare.

"Det ville have været meget besværligt for os at gro organisk i Danmark. På dette marked er kontakten og kundeforholdet en vigtig del af det at drive en succesfuld forretning, så vi ville ikke kunne opbygge en så stor markedsandel på det danske marked alene. SoftScan er markedsleder i Danmark, derfor giver det mening for os at indgå denne aftale," siger Adrian Chamberlain, senior vicedirektør i Symantec Hosted Services.

Adrian Chamberlain kommer selv fra en fortid i MessageLabs, der blev opkøbt af Symantec for godt og vel et år siden. I dag er han senior vicedirektør for Symantec Hosted Services, der er den afdeling af Symantec, der står for sikkerhedsløsninger via cloud computing.

To ens kulturer

En anden grund til, at opkøbsaftalen kom i hus, er ifølge de to parter, at kulturen i Symantec og SoftScan er så ens.

"Der var i høj grad en fælles forståelse og en god kemi," siger Thomas Holm Jensen.

"Vi kommer fra to ens kulturer. Både SoftScan og Symantec er to unge virksomheder med en masse drive og ambition. Derfor kommer vi fra samme sted, og derfor er vores virksomheder et godt match," siger Adrian Chamberlain.

Diplomatstilling til Thomas

Thomas Holm Jensen forklarer selv sin nye stilling i Symantec som en slags diplomatstilling.

"Det er som at se sit barn vokse op og sørge for, at det nu kan klare sig selv fremover. Jeg vil i høj grad arbejde for, at integrationen af SoftScan i Symantec kommer til at gå velsmurt," siger Thomas Holm Jensen.

Det er langt fra sikkert, om Thomas Holm Jensen skal forsætte i Symantec, efter integrationen af SoftScan er vellykket.

"Det kan godt være, at jeg skal til at starte nyt selskab sammen med nogle af de andre stiftere af SoftScan. Jeg har ikke lige noget i tankerne her og nu, men det bliver nok højst sandsynligt noget inden for it," siger Thomas Holm Jensen.

Men det er ikke pengene, der trækker, hvis Thomas Holm Jensen skal i gang med et nyt projekt.

"Det er for så vidt ikke afgørende, om det er profitabelt, det næste jeg går i gang med. Det skal bare give mening. Det kan måske komme til at lyde arrogant, men sådan er det nu engang," fortæller Thomas Holm Jensen, der dog smilende fortæller, at han har planer om at købe en lille speedbåd.

Hverken Symantec eller SoftScan ville afsløre den endelige købssum for SoftScan.

Er sikkerheden i skyen sikker?

Danske it-chefer er ifølge en rapport fra Avanade nogle af dem, der er mest bekymret for sikkerheden i skyen. Men Adrian Chamberlain forsikrer dem om, at der ikke er noget at være bange for.

"Der er en lang række fordele i at rykke ud på skyen. Et vigtigt aspekt er, at det bliver langt lettere at komme med hurtige sikkerhedsopdateringer i stedet for, at en sikkerhedsopdatering først skal installeres lokalt.

En anden vigtig faktor er som ved alle SaaS-løsninger, at prismodellen bliver en anden end, hvis man købte en licensbaseret løsning," siger Adrian Chamberlain.

Alt andet lige tyder det på, at det er Symantecs portefølje af sikkerhedsløsninger, der kommer til at erstatte de eksisterende løsninger, som SoftScan har leveret til firmaets danske kunder.

"Vi håber i løbet af de næste seks måneder at få udfaset de eksisterende SoftScan løsninger. Herefter vil det være Symantec, der kommer til at stå for sikkerhedsløsninger," siger Torgny Gunnarson.

Men selv om Symantec kommer til at stå for de tekniske løsninger, er der allerede i de tidligere SoftScan lokaler fuldt knald på at optræne de danske medarbejdere i Symantec-løsninger. For selv om ledelsen måske bliver amerikansk, er der fokus på at sikre, at organisationen forbliver så intakt som muligt.

"SoftScan har gjort det rigtigt godt lokalt, og vi ved, at det er vigtigt for vores kunder også at kunne arbejde sammen med de samme mennesker, som de hidtil har gjort. I sidste ende handler det om personer, og derfor forsøger vi også i største udstrækning at forsætte med den samme struktur," siger Adrian Chamberlain.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere