Artikel top billede

NASA udvikler kemisk sensor til iPhone

Hvis du lige står og har brug for at vide, om der er ammoniak, klorgas eller metan i luften omkring dig, så kommer der snart en iPhone-app til det.

Computerworld News Service: En forsker ved NASA's Ames Research Center har udviklet, hvad NASA kalder et proof-of-concept af en ny teknologi, der kan udstyre mobiltelefoner med kompakte, billige, strømeffektive og hurtige kemiske sensorer baseret på nano-sensorer.

Udstyret, som forskeren Jing Li fra NASA har udviklet, er på størrelse med et frimærke og kan installeres i en iPhone for der at indsamle, behandle og transmittere sensor-data, oplyser NASA.

Udstyret opfanger kemikalier i luften ved hjælp af en silicium-baseret, fler-kanals sensorchip, der består af 16 nano-sensorer, og som kan sende sensor-data til andre telefoner eller til en computer via mobilnetværket eller Wi-Fi.

Jing Li har udviklet dette udstyr sammen med forskere, der arbejder under Cell-All-programmet under USA's Department of Homeland Securitys direktorat for videnskab og teknologi.

Cell-All sigter efter at udvikle bedre egenskaber til kemisk detektion i mobiltelefoner. Ejere af mobiltelefoner kan bruge deres mobilers GPS til at levere lokaliseret sensor-data i tilfælde af katastrofer, oplyser NASA.

Dette er dog ikke NASA's første iPhone-app. I sidste måned udviklede Ames Research Center en applikation til iPhone, der kan levere helt fersk indhold direkte fra NASA's rumprogram til din iPhone. Denne applikation samler og leverer en vifte af dynamisk opdateret information, billeder og video-links.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere