Artikel top billede

Det bliver spændende at høre, om detaljerne om Intels nye processorer tager luften ud af topchef Paul Otellinis åbningstale senere på ugen.

Intel slipper detaljer løs om nye processorer

Startskuddet for CES 2010 har endnu ikke lydt, men ligesom flere andre producenter har Intel taget forskud på produktlanceringerne.

Computerworld News Service: Alle øjne vil senere på ugen været rettede mod Las Vegas, når International Consumer Electronics Show 2010 går i gang. Men de store producenter falder allerede over hinandens ben for at offentliggøre nye produkter.

Lenovo løftede sløret for sin ny linje af AMD-baserede bærbare, og Intel har lanceret sine processorer, Arrandale og Clarkdale.

Både Arrandale- og Clarkdale-processorerne er baserede på Intels ny Westmere-arkitektur. Og opbuddet af Arrandale- og Clarkdale-processorer er svimlende. Processorerne kommer i dualcore-modellerne Core i7, Core i5 og Core i3, som yderligere varieres i forskellige hastigheder og strømforbrug.

Clarkdale er til desktop-computere, mens Arrandale er til bærbare. Processorerne er designede efter Intels ny arkitektur, som integrerer grafikprocessor og memory controller direkte på CPU'en. Det fjerner behovet for en separat grafikprocessor samt Northbridge-komponenten fra traditionelle motherboard-chipsæt fra Intel.

Ligesom de nyligt lancerede Atom-processorer, der er bygget på Pinetrail-arkitekturen, vil Arrandale-chippene gøre det muligt for OEM-hardwareleverandørerne at bygge mindre bærbare, der bruger mindre strøm og kræver mindre køling end nuværende bærbare.

Arrandale-processorerne giver bedre ydelse ved hjælp af en såkaldt 'dynamic frequency'-funktion, der lader dem variere både CPU'ens og GPU'ens klokfrekvens. Det vil sige, at når du eksempelvis ser en Blue-ray-film eller video i HD, kan Arrandale dynamisk justere ressourcerne til fordel for grafikberegningen for at optimere ydelsen.

Mere i ærmet?

Intel har også hævet indsatsen i forhold til den mobile underholdning ved at inkludere indbygget dual-stream-understøttelse af Blue-ray samt audio i 7.1 kanaler i 'lossless'-kvalitet. Det er muligt, at denne kombination ikke er god nok til de hårdkogte HD- eller musik-entusiaster, men det skulle være mere end rigeligt for mainstream-forbrugerens behov.

Intel er allerede begyndt at producere og sælge disse chips til OEM-hardwareleverandørerne, så du kan godt forvente en bølge af relaterede produktlanceringer af desktoppe og bærbare i løbet af ugen, som CES 2010 i Las Vegas skrider frem.

Intels topchef, Paul Otellini, skal efter planen holde åbningstale ved CES 2010 senere denne uge. Nu da detaljerne om Arrandale- og Clarkdale-processorerne allerede er offentliggjort, bliver det spændende at høre, om det tager luften ud af Otellinis ballon, eller om Intel har yderligere overraskelser oppe i ærmet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere