Artikel top billede

Nu kan du købe konsulenter til udsalgspriser

Med prisnedgang på fem procent er tiden god til at handle konsulentydelser. Dog bør virksomheden tænke langsigtet, inden den køber konsulenter til spotpris, mener et konsulenthus.

Da verden for et års tid siden blev ramt af en økonomisk krise, blev også konsulentbranchen hårdt ramt.

Ifølge analysefirmaet IDC har krisen betydet, at priserne på konsulenter faldt fem procent i første halvår af 2009.

Særligt priserne på ydelser fra konsulenthusene er under pres, men også de store leverandører af it -som IBM og CSC - har været nødt til sænke deres priser. Det fortæller Per-Arne Sandegren, der er senior research analyst hos IDC.

Priserne vil blive i bund

"Særligt har krisen ramt produktionsvirksomheder, der har været nødt til at skære ind til benet. Men også i finanssektoren, har tendensen været, at de større projekter er blevet udsat," siger Per-Arne Sandegren.

Og selvom mange mener at kurven er ved at knække, er der ikke noget, der tyder på, at priserne kommer til at stige igen lige foreløbig.

"Meget tyder på, at prisniveauet vil være det samme, når vi opgør priserne for andet halvår af 2009," siger Per-Arne Sandegren.

Han peger desuden på, at der er en mulighed for, at offentlige investeringer i konsulentydelser vil dale i det kommende år på grund af en nedgang i skatteindtægter. Det vil kunne skabe yderligere pres i konsulentbranchen.

Fokus på business-case

Hos konsulenthuset PA Consulting Group kan partner Helle Hølmer nikke genkendende til, at der igennem det seneste år generelt har været fokus på omkostningerne i de danske virksomheder.

Hun fortæller, at der under krisen er kommet et langt større fokus på, hvad man får ud af sin investering i konsulentydelser.

"Der er blevet strammet meget op på, at man får en ordentlig business-case og får målt, at man får det ud af det, som man har sat sig for. En ressource, som ikke leverer de ønskede resultater, kan være en dyr fornøjelse for virksomheden," siger hun.

Tænk langsigtet

Helle Hølmer erkender, at der selvfølgelig kan være en økonomisk gevinst ved at indgå rammeaftaler, hvis der er nogen, der er villige til at dumpe prisen på baggrund af krisen.

"Men når markedet så går op igen, så er spørgsmålet, om der er varer nok på hylden. For hvis konsulenterne kan levere til højere priser andre steder, så søger de selvfølgelig derhen, hvor priserne er bedst," siger hun.

I stedet mener hun, at virksomheder, der overvejer at bruge konsulentbistand, bør tænke mere langsigtet og holde fokus på den værdi, der kan skabes i virksomheden.

"Tænk mere langsigtet. Det handler ikke bare om at finde den billigste person men i høj grad om at finde ud af, hvad man vil have ud af konsulenten, og om hvordan man kan overføre og bibeholde kompetencerne, efter samarbejdet er overstået," siger Helle Hølmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere