Artikel top billede

Multimedieskatten koster folkeskole dyrt

Multimedieskatten rammer skole hårdt, fordi lærerne har tilbageleveret deres bærbare computere.

Ni ud af ti af lærerne på Ellemarkskolen i Køge har valgt at levere deres computere tilbage til skolen, fordi de ikke vil betale multimedieskat.

Det har tvunget skolens ledelse til at investere 20.000 kroner i sikrede skabe, hvor lærerne kan sætte computerne ind efter endt arbejdstid. Det skriver fagbladet Folkeskolen.

"Computerne skal stilles på plads, når lærerne går hjem. Og vi bliver nødt til at have et sted, hvor de kan stå forsvarligt. Desuden skal de kunne oplades, så de er klar til brug i løbet af dagen. Det har kostet os 20.000 kroner oven i de mange ulemper, det giver arbejdsmæssigt," siger skoleleder på Ellemarkskolen Lone Svarre Petersen.

Fagligt tilbageskridt

Ud over besværet med at få de sikrede skabe installeret og omkostningerne til indkøb, har lærernes beslutning om ikke at tage deres arbejdsredskab med hjem givet mindre fleksibilitet på skolen i Køge.

"Det er et tilbageskridt i den måde, som medarbejderne kan arbejde på."

"Ud fra et ledersynspunkt får vi meget ud af, at lærerne har en computer med hjem. Det bliver et meget mindre fleksibelt arbejde, hvis de kun skal arbejde her på skolen", siger Lone Svarre Petersen til Folkeskolen.

Hun vurderer, at multimedieskattens konsekvenser for skolen bliver et ringere forældresamarbejde via skolernes netportal, dårligere forberedelse til it-baserede undervisningsmidler og et ringere samarbejdet lærerne imellem.

Ud af skolens 50 lærere har 45 droppet at tage den bærbare computer med hjem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere