Artikel top billede

Farvel-salut fra Sun-topchef Schwartz: Go Oracle!

Efter flere måneders tavshed er der nyt fra Sun-topchef Jonathan Schwartz, der gør sig tanker om det nye Sun - nu ejet af Oracle.

Sun Microsystem er færdig som selvstændigt selskab. Med EU's nylige godkendelse af Oracles køb af selskabet er vejen banet for den endelige indslusning under Oracles vinger.

Planerne har længe været klar, og de præsenteres onsdag, hvor Oracle fremlægger en såkaldt 'roadmap' for indslusningen af Sun Microsystems i Oracles organisation.

Suns topchef, Jonathan Schwartz, har været nærmest usynlig i offentligheden siden i sommer.

Det har angiveligt endda krævet held overhovedet at finde ham i Suns amerikanske hovedkvarter, som han stort set har holdt sig væk fra, mens Oracle og Sun har trådt vande, mens EU har overvejet frem og tilbage, om Oracle overhovedet kunne få grønt lys til at overtage Sun, der helt tilbage i april indgik aftale med Oracle om handlen.

Men nu har Suns ansatte hørt fra ham igen.

I en udsendt meddelelse til alle Suns ansatte, ønsker han alle Suns medarbejdere held og lykke i deres fremtidige virke som Oracle-folk. Han nævner ikke sin egen fremtid, men det har tidligere været fremme, at han står til at modtage en mindre formue som led i opkøbet.

"Suns ansatte har altid skilt sig ud som de kvikkeste, de mest passionerede og de mest inspirerende," skriver Jonathan Schwartz.

Han er klar over, at det ikke er alle Suns ansatte, der har en fremtid i Oracle.

"For dem, der i den sidste ende ikke vil blive en del af Oracle, vil dette blive første skrift i et nyt eventyr. Sun har et formidabelt ry over hele verden og er et fantastisk varemærke at have stående på sit cv," skriver han.

Han bedyrer - måske med en smule patos - at Sun-folk er kendt som "selv-kørende, i stand til etisk at manøvrere gennem kompleksitet og forandring, for at levere hver gang, det kræves og for at opfinde og bygge fremtiden."

Sun er et brand - Oracle er en arbejdsplads

Selv er han ikke i tvivl om, at Sun og Oracle vil udgøre en kraftfuld tandem.

"Men det er vigtigt, at I alle går på arbejde med den opfattelse, at Sun er et brand, mens Oracle er mit selskab. Hæng ikke fast i den måde, vi plejede at gøre tingene på. Vær på udkig efter måder, der kan forbedre Oracles resultater," skriver han.

"Internettet har gjort verden til et meget mindre sted. Så jeg er sikker på, at vi igen vil møde hinanden. Go Oracle!" slutter han sit brev til Suns ansatte.

Det har specielt været MySQL-databasen, som Sun hidtil har ejet, der har voldt EU kvaler.

Flere analytikere havde ellers vurderet, at Oracle-overtagelsen af MySQL kun kunne styrke open source-databasen, ikke mindst fordi Sun Microssystems længe havde været under økonomisk pres.

Selvom Oracle talte for sin sag, og blandt andet forsikrede EU om, at MySQL ikke ville blive lagt sammen med Oracles egne database-produkter, skulle det vise sig, at der var mere end lang vej igen for amerikanerne i diskussionerne med EU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere