Artikel top billede

Ni ud af ti lærere leverer pc'erne tilbage

90 procent af lærerne i Odense kommune tager ikke den bærbare med hjem. Derved slipper de for at betale multimedieskatten.

I Odense kommune har ni ud af ti lærere leveret deres bærbare computer tilbage til skolen for at undgå at betale multimedieskat. Det skriver fyens.dk.

Og den beslutning giver i høj grad mening for lærerforeningens formand.

"Skatten virker absurd i et land, hvor man satser på it-udvikling i skolerne. Det her skubber udviklingen tilbage, siger formand Anne-Mette Kæseler Jensen.

Denne tendens er samtidig ikke landsdækkende, fortæller Danmarks lærerforening til Computerworld.

Det skyldes dog ikke, at de danske undervisere i folkeskolen er begejstrede for at betale skatten, men derimod et påbud i en række kommuner.

"Der er forskel på, om man overhovedet kan aflevere sin arbejdscomputer tilbage til skolen," fortæller Jan Hulevad, der er pressemedarbejder i Danmarks Lærerforening.

"I nogle kommuner, eksempelvis Odense, kan man godt, mens andre kommuner pålægger lærerne, at beholde computeren, da det er et arbejdsredskab," siger han.

Danmarks Lærerforening har ikke undersøgt, hvor mange procent af lærerne, der på landsplan har leveret computeren tilbage.

Skattelettelsen er større

Formanden for landets skoledirektører mener dog, at tendensen er landsdækkende, og han mener, det er ødelæggende for folkeskolen.

"Multimedieskatten er en alvorlig hindring i vores arbejde med at udvikle og opruste på it-området i skolerne," siger Klaus Majgaard til fyens.dk.

Den vurdering er landets undervisningsminister, Bertel Haarder (V) ret enig i.

"Det giver god mening at bruge dem (computerne, red.) både på arbejdet og hjemme. Men lærerne er i deres gode ret, så der er ikke noget at stille op," siger ministeren til fyens.dk.

Som et plaster på såret peger han på, at der er givet skattelettelser, som er større end den ekstra skat, som lærerne nu er pålagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere