Artikel top billede

IE-valget mellem 12 browsere øger sikkerhedsrisiko

Valget mellem 12 browsere i Internet Explorer kan give flere sikkerhedsproblemer, fordi hovedparten af selskaberne har lånt teknologi fra de store, kendte internetbrowsere.

Det snarlige valg mellem fem relativt velkendte og syv forholdsvis ukendte browsere øger risikoen for at få vira og andre ubehageligheder ind på sin computer.

Det vurderer to sikkerhedseksperter, som Computerworld har talt med.

"De syv ukendte browsere bruger jo i høj udstrækning teknologi fra Firefox og Internet Explorer."

"Derfor kan der være en masse nedarvede sårbarheder, indtil vi reelt finder ud af, hvordan de syv ukendte browsere bliver sikkerhedsopdaterede," forklarer direktør Peter Kruse fra CSIS Security Group.

Teknologinedarvingen stammer fra renderingsmotoren i især Firefox og Internet Explorer, og Peter Kruse forklarer, at lapningen af huller i endnu flere browsere givetvis vil betyde ekstraarbejde for it-afdelingerne.

"Allerede nu er patchningen er stort problem med relativt få browsere. Og det bliver jo ikke mindre komplekst, når man får endnu flere valgmuligheder indbygget i Explorer," påpeger Peter Kruse.

Han er derfor sammen med en række kolleger begyndt at teste de syv ukendte browsere: Avant, Slimbrowser, K-Meleon, Flock, Maxthon, Sleipnir og Greenbrowser.

Det, som sikkerhedsfolkene i første omgang koncentrerer sig om, er eventuelle åbenlyse sikkerhedsproblemer og opdateringshastigheden fra en sikkerhedsbrist bliver rapporteret, til der findes en lappeløsning på problemet.

EU har ikke svar på sikkerhed

Browserudvælgelsen er ifølge EU sket på baggrund af de 12 mest populære browsere til Windows-operativsystemet.

På spørgsmålet om, hvorvidt de alle er sikre, skriver EU i en pressemeddelelse:

"Alle web-browserne på valglisten som eksempelvis Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari og Opera er alle med, fordi de er iblandt de tolv mest brugte browsere i Europa."

Det svar synes sikkerhedskonsulent Thomas Jensen fra FortConsult er noget vattet.

Han hæfter sig i stedet ved, at alle browsere er skrøbelige i større eller mindre omfang.

"EU svarer jo ikke på de reelle sikkerhedstrusler, og om der er hurtige opdateringstider for opdagede sårbarheder. Eksempelvis Internet Explorer og Firefox kommer der jo jævnligt opdateringer til, derimod er det straks mere tvivlsomt, hvor ofte det sker for de mere eksotiske browsere," forklarer Thomas Jensen.

Han vil til almindelige forbrugere foreslå at holde sig til de velkendte browsere, når de bliver præsenteret for valget mellem de 12.

"It og religion hænger jo sammen, men jeg ville personligt helt sikkert vælge en browser med regelmæssige opdateringer. Uden at favorisere nogen ville jeg derfor vælge en af de fem største," siger Thomas Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere