Artikel top billede

Arkivfoto.

Selvmords-trend breder sig hos iPad-arbejdere

Kinas største elektronikfabrik, der producerer produkter for blandt andet Apple, HP og Nokia har den seneste måned været ramt af en stribe selvmordsforsøg.

I løbet af den sidste måned har fire ansatte hos Kinas største elektronikfabrik, Foxconn, forsøgt at begå selvmord.

Det skriver den britiske avis The Telegraphs Kina-korrespondent, Malcom Moore, på sin blog.

Det er på Foxconns fabrikker, at iPad'en og en række andre af Apples produkter bliver produceret.

Foxconn producerer ligeledes elektronik-produkter for virksomheder som HP, Nokia, Motorola, Microsoft og Cisco.

Alle er sprunget ud

Det seneste selvmordsforsøg fandt sted i mandags, da en blot 18-årig kvinde valgte at springe ud af et vindue i en af fabrikkens bygninger.

Kvinden, der kun er kendt under sit kælenavn Rao, blev alvorligt kvæstet, men overlevede springet takket være en række træer, der afbødede faldet.

Foxconn forklarer kvindens selvmordsforsøg med, at hun netop havde haft et opgør med sin kæreste.

Den 29. marts sprang en ung mand ved navn Liu ud af et vindue på Foxconns fabrik i den kinesiske by Longhua.

Den unge mand var universitetsuddannet og arbejdede med trådløs teknologi hos Foxconn. Da han blev fundet, var han kun iført underbukser og sin Foxconn-skjorte.

Den 11. marts sprang en anden mandlig Foxconn-ansat ved navn Li i døden. Angiveligt efter at hans bonus blev stjålet ved det kinesiske nytår.

Den 7. marts blev en kvindelig ansat ved navn Tian kvæstet efter, at hun sprang ud fra en bygning. Hun forklarede efterfølgende, at hun havde været under stort pres den seneste tid.

Død efter iPhone-tyveri

Sidste sommer vakte det stor medieopmærksomhed, da det kom frem, at den 25-årige Foxconn-ansatte Sun Danyong havde begået selvmord efter, at han havde stjålet én ud af blot 16 prototyper af den nye iPhone 3GS, som på daværende tidspunkt endnu ikke var kommet på markedet.

Foxconn har i nærheden af 300.000 ansatte i Kina, og den største fabrik er placeret i byen Longhua, og der skulle være tale om et gigantisk kompleks, hvor de ansatte både bor og arbejder.

Ifølge The Telegraph er Foxconns-fabrik omgæret med stor mysik. Det skulle tage op til en halv time at køre fra den ene indgang af komplekset til den anden.

Og Malmcom Moore fra The Telepgrahp beskriver desuden en episode, hvor en journalist fra Reuters har oplevet at blive overfaldet af sikkerhedsvagter udenfor Foxconns hovedkvarter i den kinesiske by Shenzhen, fordi journalsten angiveligt opholdte sig for tæt på bygningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere