Artikel top billede

Så meget spenderer Danmark på it om året

Analysehuset IDC har haft den store lommeregner fremme. Se her, hvor mange milliarder Danmarks private og offentlige sektor køber it for.

Godt 60 milliarder kroner.

Så meget bruger kongeriget Danmark på it om året, viser en ny undersøgelse fra analysehuset IDC, som har udført analysen på vegne af software-giganten Microsoft.

It-indkøbene på den pæne side af 60 milliarder kroner er fordelt med 70 procent i den private sektor svarende til 42 milliarder kroner.

Det offentlige står for 30 procent - eller knap 18 milliarder kroner - af it-indkøbene fordelt på landets fem regioner, de 98 kommuner og staten inklusiv uddannelses- og sundhedssektorerne, viser IDC-undersøgelsen.

It-indkøb i det offentlige

IDC skriver i sin rapport, at størstedelen af de 17,9 milliarder kroner, som det offentlige bruger på it-indkøb, dækker it-services.

61,6 procent - eller omkring 11 milliarder kroner - bliver brugt på services eksempelvis outsourcing, udvikling af løsninger og løbende support til disse løsninger.

Den største post i det offentliges it-budget er outsourcing (5,5 milliarder kroner), mens projekt services (4,1 milliarder kroner) og hardware (4,0 milliarder kroner) følger lige i hælene.

Standardsoftware-omkostninger i stat, regioner og kommuner ligger derimod på omkring 2,8 milliarder kroner.

Danmark største it-forbruger i Norden

Med det offentliges andel på 30 procent af landets samlede it-budget er den offentlige sektor i Danmark den relativt største it-forbruger sammenlignet med nordiske brødrelande.

Den offentlige sektor i Finland bruger eksempelvis 22 procent, mens de offentlige budgetter i Norge og Sverige har andele, der ligger mellem den danske og den finske, skriver IDC i sin rapport.

De tal, som IDC lægger til grund for sine konklusioner, er 2008-tal, men analysebureauet anser ikke, at der skulle være væsentlige ændringer i forhold til 2009-budgetterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere