Artikel top billede

Ny Intel-teknologi kan lure dine mindste bevægelser

Intel pusler med nye teknologier, der kan være med til at forhindre eksempelvis biluheld. Se her, hvad Intel pønser på.

Computerworld News Service: Ved Intels årlige Research Day i denne måned vil virksomheden fremvise teknologier, der aflæser brugerens gestik og reagerer på tanker samt en cloud computing-forberedt 'smart car' med ulykkesforhindrende it.

De apparater og idéer, der vil blive fremvist, er koncepter, der ikke er relaterede til Intels kerneforretning, forklarer Manny Vara, der er direktør for technology evangelism hos Intel Labs.

Kan ende i kommende produkter

Men visse udviklinger ender i fremtidige produkter såsom mikroprocessorer og kan nå ud i apparater som smartphones, bærbare eller endda ting, som folk har på, siger Vara.

Begivenheden vil blive afholdt på Computer History Museum i Mountain View i Californien 30. juni.

Mange af de igangværende projekter undersøger, hvordan computere kan interagere bedre med mennesker ved at genkende gestik, tale og tanker, forklarer Vara.

Ved Research Day vil der blive fremvist en robot, der kan genkende tale, og mobile enheder udstyret med kameraer, der kan genkende håndbevægelser.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Computer kan genkende hjernebølger

Intel vil også fremvise en computer, der kan genkende og reagere på hjernebølger, når en bruger tænker på at kontrollere et bestemt apparat.

Vara lover, at der vil være flere interessante systemer, der forsøger at analysere hjernebølger for at få indsigt i brugernes tanker, men afviser at give yderligere information forud for Intels forskningsdag.

Det er maskinerne, der skal lære, hvordan mennesker fungerer, ikke omvendt, fastslår han.

Interaktionen mellem menneske og computer bliver også bedre i kraft af sensorer, der allerede eksisterer, siger Vara.

Hajer som forbillede

Robotter får eksempelvis en bedre følesans ved hjælp af inspiration fra hajer, fortæller Vara.

Hajer kan føle elektromagnetiske felter gennem deres næser, hvilket giver dem en bedre idé om, hvad de er i gang med at tage en bid af.

Forskere fra Intel forsøger at udstyre robotter med sensorer i deres fingerspidser, som kan afgøre, om et objekt er lavet af plastik eller glas, og hvilken form det har, så robotterne ved, med hvilken styrke de kan håndtere objektet uden at knuse eller tabe det.

Sådanne teknologier kan bruges til industrielle formål, hvor robotter er gode til opgaver som at svejse, fortæller Vara.

Kameraer i biler

Intel forsker også meget i sikkerhed til biler, fortæller Vara.

For eksempel kan kameraer i biler fortolke, om føreren er ved at falde i søvn, og aktivt reducere bilens hastighed eller åbne vinduerne for at forbedre luftgennemstrømningen, hvilket har en chance for at vække en person.

"Dette er utroligt simple ting, der ikke kræver, at biler bliver lavet på en helt anden måde," siger Vara.

En stor del af forskningen fra Intel Labs ender med at blive anvendt i praksis.

Virksomheden offentliggjorde i december en eksperimental processor med 48 kerner til high-performance computing. Chippen skal på længere sigt kunne skaleres til op over 100 kerner og vil blive produceret ved Intels 22-nanometer fremstillingsproces.

Intel har endnu ikke offentliggjort noget om, hvornår chippen kommer på markedet, men virksomheden oplyser, at en udviklingschip med op til 32 kerner bliver tilgængelig senere i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere