Artikel top billede

Microsoft: Vores smartphones kommer to år for sent

Interview: Den fremtrædende Microsoft-udvikler Jamie Rodriquez erkender, at lancering af selskabets smartphone-styresystem kommer to år for sent. Men nu sker der vilde ting og sager.

Hvis man i dag siger mobiltelefon, er man også nødt til at sige smartphone. Det har store spillere som Google og Apple forstået.

Indtil videre har en af branchens største spillere, Microsoft, dog ikke formået at få sig en bid af kagen.

"Vi er to år for sent på den. Det skal vi være de første til at indrømme. Men nu er vi klar, og vi kommer til at indhente det hurtigt," siger Jamie Rodriguez.

I stand til at udfordre

Jamie Rodriguez er udvikler og såkaldt evangelist for Microsofts nye styresystem til mobiltelefoner Windows Phone 7.

Han har været i Danmark for at overbevise de danske udviklere om den nye platforms muligheder.

I den forbindelse fangede Computerworld ham til et interview, hvor han gjorde det klart, hvorfor han tror på at Microsoft kan udfordre de eksisterende spillere på markedet.

"Det gode ved mobiltelefon-markedet er, at folk skifter deres telefon forholdsvis ofte og de mere tilbøjelige til at prøve en nye brugerflade, end hvis det var på deres pc," siger Jamie Rodriguez.

Microsofts mål med Windows Phone 7 er at ramme den moderne bruger, der både er interesseret i sjov og business.

Business-delen har da også været Windows helt store styrke med forgængeren Windows Mobile. Windows Phone 7 er dog tænkt helt nyt fra bunden og adskiller sig markant fra Windows Mobile.

Dette har blandt andet også fået Gartner-analytiker Nick Jones til at kritisere, at mulighederne for erhvervslivet med Windows Phone 7 er blevet forringede.

Stort udvalg

Listen over mobiltelefon-producenter, der vil bygge telefoner til det nye styresystem, er imponerede og tæller store store spillere som HTC, Samsung og LG.

Det betyder, at der kommer en lang række forskellige modeller med Windows Phone 7.

"Vi vil gerne give brugerne nogle valgmuligheder på hardwarefronten. For eksempel kan jeg personligt godt lide at have et fysisk tastatur. Det kan jeg ikke få med iPhone," siger Jamie Rodriguez.

Telefonerne kommer dog i høj grad til at ligne hinanden, da Microsoft har stillet en række krav til specifikationerne.

"Det har vi gjort for at sikre, at enhederne har den power, der skal til, og for at brugeroplevelsen er ensartet. Derudover er det en stor fordel for udviklere af apps, at de ved, hvad de skal udvikle til," siger Jamie Rodriguez.

Blandt andet skal skærmen være i formatet 800 x 480 (WVGA), der skal være 256 MB RAM, DirectX 9 til afvikling af spil, og tre knapper til brugergrænsefladen. En startknap, søgeknap og tilbageknap.

Fede features

Da telefonerne på den måde får nogle meget ens karakteristika, mener Jamie Rodriguez også, at man som bruger kan regne med nogle fede features på de punkter, hvor hardware-producenterne kan skille sig ud.

"For at de kan differentiere sig, bliver de nødt til at komme med noget ekstra. Et fedt keyboard, en godt kamera eller stor hukommelse," siger Jamie Rodriguez.

Om udvalget og styresystemet falder i forbrugernes smag vil vise sig, når de første telefoner med Windows Phone 7 rammer butikker verden over til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere