Flotte plasmabilleder

Det er befriende, at Hitachi ikke forfalder til at tro, at når kunderne har tømt bankboksen for at få råd til et nyt tv, så vil de partout også have hele farveladelageret fra Rød Stue kastet i hovedet med det samme.

Flotte plasmabilleder

Hitachi har netop sendt sin nye serie HD Ready plasmaskærme på markedet, og vi har her fat i 42"-udgaven, der benytter producentens eget toppanel i opløsningen 1.080×1.024.

Hermed kan fjernsynet ikke vise eksempelvis HD-formatet 720p i al sin magt og vælde – det havde krævet 1.280×720 pixels. Men for et plasma-tv i denne prisklasse er opløsningen i den absolut acceptable ende.

I forrige plasmageneration flirtede Hitachi med aftagelige højttalere, hvilket er praktisk for de kunder, der alligevel bruger deres surroundanlæg som lydgiver, og derfor foretrækker fjernsynspanelet så råt som muligt.

I denne omgang har producenten imidlertid indbygget højttalerpanelerne igen. Og når det nu skal være, er lyden bestemt heller ikke skidt, hvilket en halv snes separate højttalerenheder og den indbyggede subwoofer sikrer.

Under almindelig tv-kigning slog undertegnede eksempelvis ikke stuens højttaleranlæg til en eneste gang i testperioden. Fjernsynets lyd var fuldt tilstrækkelig til at gengive stereo, mens man naturligvis gerne vil have surroundsættet på banen, når der er DTS eller Dolby Digital på dvd-skiven.

Motoriserede billeder

Af andre designmæssige finesser skal nævnes motordrejesokkelen. Det er en fin detalje, man godt kunne blive forfalden til. Uagtet at den naturligvis er komplet overflødig og blot tjener til at gøre seerens rumpe endnu større, fordi man amputerer endnu en grund til at rejse sig fra sofaen.

Fjernbetjeningen indeholder næsten alle de funktioner, man kan ønske sig. Blandt andet giver en række genvejstaster let adgang til skift mellem forskellige billedkilder.

Dog savnes knapper til lyn­justering af basale billedindstillinger som lysstyrke og kontrast med videre, så her må man ind i menuen. Den er til gengæld velprioriteret, overskuelig og dansk.

Billedkvaliteten er i klassens gode ende. Først og fremmest bider man mærke i, at farverne i fjernsynets basisindstilling er afdæmpede i retning af det neutrale. Man kan naturligvis skrue op for blusset, hvis man vil.

Men det er befriende, at Hitachi ikke forfalder til at tro, at når kunderne har tømt bankboksen for at få råd til et nyt tv, så vil de partout også have hele farveladelageret fra Rød Stue kastet i hovedet med det samme.

Styr på nålestriberne

Desuden skal nævnes, at fjernsynets 3D kam-filter gør et godt stykke arbejde. Det ses ved, at der ikke er blot den mindste ansats til flimmer og "regnbuer" i fintmønstrede prøvebilleder eller ved optagelser af folk i nålestribede jakkesæt.

Det pudsige er, at da Philips for nylig sendte sin nye plasmageneration på markedet, anvendte man nøjagtig dette 42" Hitachi-panel i en af topmodellerne.

Men hvor Philips-fjernsynet har massive problemer med netop interferensflimmer, så håndterer det til gengæld panorering langt bedre end Hitachi-fjernsynet.

Dette sidespring skal blot understrege, at identiske paneler langt fra er nogen garanti for ens billedvisning. Styrings­elektronik- og software spiller også en særdeles væsentlig rolle, og her er der – på godt og ondt – tydeligvis meget stor forskel på, hvordan Philips og Hitachi har indrettet deres respektive tv-modeller.

Tilbage til Hitachi-tv’et skal bemærkes en tendens til intern refleksion mellem billedpanelet og fjernsynets frontglas.

Det betyder intet, hvis man sidder foran eller 10-15 grader til en af siderne. Men sidder man meget længere til højre eller venstre, står underteksterne dobbelt.
Til gengæld kan man glæde sig over både digital og analog tuner, hvor især sidstnævnte gør sit arbejde rigtig godt og hurtigt.

Dette er blot endnu et element i et ualmindeligt velfungerende plasma-tv, der – den høje pris til trods – faktisk er pengene værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere