Digitalkamera til alfahannen

Alle gamle Konica Minolta-nørder kan se lyst på fremtiden. A100 giver meget kamera for pengene. Ydelsen er god, selv om støjen ses meget tydeligere end hos Canon.

Alfahannen

Da Konica Minolta kastede håndklædet i ringen, var der mange gamle foto-entusiaster, der fældede en tåre og mente, at Sony ikke kan producere kameraer. Med A100 har elektronikgiganten bevist det modsatte.

Sonys første digitale systemkamera er i vid udstrækning en udvikling af Konica Minoltas 5D. Forskellene finder vi først og fremmest under overfladen. Sensoren er den samme som hos Nikon D200, hvilket er ganske naturligt, da Sony står bag dette. Vi regner os frem til lidt over 10 millioner pixel.

Det medfølgende objektiv (18-70/3,5-5,6) er helt ok. Det er bedre end det tilsvarende hos Canon, men en lille smule dårligere end Nikons tilsvarende.

Med den største blænde – 5,6 – i ­teleindstillingen er objektivet ingen vinder i svag belysning, men med Konica Minoltas billedstabilisering (som aktuelt går under det Sony-lydende navn Super Steady Shot) vinder vi i hvert fald nogle blændetrin.

ISO-indstillingerne ligger mellem 100 og 1600. Hvis vi sammenligner med billeder fra Nikon D200, er billedstøjen tydeligere hele vejen igennem hos Sonys kamera, men forskellen er ret lille. Med ISO 800 og 1600 er der klart mere støj på billederne fra A100 end på billederne fra Canon 30D.

Godt objektiv

Det medfølgende objektiv giver gode billeder, men det kan med fordel blændes nogle trin ned for at få den rigtige kantskarphed. Også autofokusen er tilfredsstillende, men den bliver dog lidt usikker, når det begynder at blive mørkt.

Hastighedsmæssigt er kameraet et blandt mange i sin klasse. Det starter på et sekund, sekvensoptagelser kommer op på tre billeder i sekundet og fortsætter, indtil der ikke længere er plads på hukommelseskortet (hvis kortet er af en hurtig type). Vi oplever dog en vis forsinkelse, fra der er trykket, til billedet rent faktisk tages.

Når billedet først er taget, bemærker vi det tydeligt – lukkeren har en høj metallisk lyd.

Udseendemæssigt minder Sony A100 om Konica Minolta 5D. Der er nogle få knapper, der er anderledes, blandt andet er det venstre funktionshjul blevet beriget med Sonys "dynamic range optimiser", som blandt andet hjælper ved eksponering af et mørkt motiv foran et lyst vindue.

Funktionshjulet er uhørt enkelt, og vi kan godt lide, at det er nemt at komme frem til ISO- og hvidbalanceindstillingerne.

Kameraet ligger godt i hånden, og man kan stadig finde den gode konstruktions­kvalitet fra Konica Minoltas kameraer. Sony har med A100 vist sig at være en spiller, der skal tages i betragtning af Canon og Nikon, der dominerer det digitale SLR-marked.

En vejledende pris under 10.000 kroner, inklusive kitobjektiv samt kameraets kompatibilitet med alle gamle Konica Minolta-objektiver, gør, at det placerer sig på en meget attraktiv position på markedet!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere