Artikel top billede

SF's it- og teleordfører forlader Folketinget

Hanne Agersnap forlader - ikke helt frivilligt - Folketinget, når hendes valgperiode udløber.

Et nyt ansigt kommer til at overtage posten som it- og teleordfører hos SF efter næste valg.

Årsagen er, at partiets nuværende it- og teleordfører, Hanne Agersnap, forlader Folketinget.

"Jeg genopstiller ikke på grund af helbredsmæssige årsager," fortæller Hanne Agersnap til Computerworld.

49-årige Hanne Agersnap stillede i 2007 op som folketingskandidat for SF i Lyngby-kredsen. Dengang blev hun valgt ind og fik efterfølgende ordførerskabet for it-, tele- og forskningsområdet.

"Det har været rigtig spændende, og det har været en god arbejdsplads, hvor vi har haft gode relationer til hinanden. Jeg har følt, at der har været lydhørhed, når man har sat sig ind i et område," siger hun om tiden indtil videre i Folketinget.

Digitalisering og åbne standarder

Et af de emner, som Hanne Agersnap har sat på dagsordenen, er debatten om åbne standarder for dokumenter i det offentlige.

"Der har været mest politisk diskussion i forbindelse med de åbne standarder, men i det hele taget har jeg forsøgt at arbejde for mere digitalisering og interesseret mig for digitaliseringsdagsordenen. I den forbindelse har jeg særligt fokuseret på it-kompetencerne, som er en stor barriere for digitaliseringen," siger Hanne Agersnap.

Hanne Agersnap har været fortaler for den åbne dokument-standard ODF, som har kæmpet med formatet OOXML om at blive standard i det offentlige.

"Fremadrettet er det vigtigste fokus også åbne standarder. Her tænker jeg på at sikre, at det bliver muligt at tilpasse programmer til hinanden. Der er behov for åbne snitflader inden for programmer, hvor KMD eller andre næsten har monopol, så vi på den måde får fuld glæde at kreativitet. Det skal være sådan, at vi ikke får en elefant, når vi kun har brug for en mus," siger hun.

Debat om bredbånd

I januar præsenterede Højhastighedskomiteen, som blev nedsat af daværende videnskabsminister Helge Sander (V), sin rapport.

Komiteen foreslog en målsætning om, at 80 procent af den danske befolkning skal have adgang til 50 megabit-bredbånd, mens de resterende 20 procent må indstille sig på 10 megabit per sekund til at hente filer.

Rapporten fik opposition - blandt andre Hanne Agersnap - på banen med krav om en fælles målsætning for Danmark. Hanne Agersnap udtrykte bekymring for en skævvridning af Danmark, hvis ambitionen om højhastighedsbredbånd blev todelt.

"På teleområdet er det egentlig også digitaliseringsdagsordenen, som jeg har forsøgt at fremme ved at arbejde for, at vi får en høj dækningsgrad og høj båndbredde," fortæller hun.

Hanne Agersnap sad i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune, inden hun kom i Folketinget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere