Artikel top billede

Nettets fader: Disse net-ting bliver hotte i fremtiden

Interview: Internettets opfinder, Robert Kahn, ser stort potentiale i især to net-teknologier. Se dem her

Læs også: Internettets fader: Nettet har ikke udviklet sig meget.

Internettet kan blive meget vildere end i dag.

Ingen ved, hvor grænsen for de datamængder, som internettet kan håndtere, går, men internettets fader, Robert Kahn, mener, at internettet er godt rustet til at håndtere også fremtidige kæmpemæssige datamængder.

Nettet har et kæmpepotentiale for det, som Robert Kahn kalder samtidig interaktion og samarbejde med mange forskellige mennesker på samme tid.

"Eksempelvis ser vi det i multiplayer online-spil, hvor spillere kan komme fra forskellige steder og alligevel dele store mængder af informationer samtidigt med hinanden. Den form for teknologi er der blevet forsket i i mange år, men der findes ikke meget af den på nettet," siger Robert Kahn.

"Der har været mange gode idéer på banen, men de har ikke bidt sig fast på samme som e-mail og World Wide Web, hvor kommunikationen ofte foregår fra en til mange," fastslår den tidligere Turing-vinder og modtager af et hav af hædersbevisninger fra hele verden.

Knowbots - et museum med en puls

En anden teknologi, som Robert Kahn har kastet kræfterne over i sit embede som direktør og formand for det amerikanske nationale forskningenhed CNRI, er, hvad han kalder oprettelsen af et metalag af informationer på nettet.

Det handler om, hvordan programinformationer håndteres på det stadigt mere komplekse internetværk.

"På grund af kompleksiteten og datamængderne ville det være rigtig godt, hvis man havde programmer, der kunne opsamle og gemme informationer for siden at tilgå eller bruge. Derfor har vi arbejdet på et fleksibelt program, som vi kalder Knowbots," siger Robert Kahn.

Han forklarer, at Knowbots i høj grad kræver en standardiseret datastruktur for at kunne bruges til noget.

"Hvad er chancen for, at en nuværende URL findes om 100 år? Eller om 1.000 år? Ret lille, må man sige."

"Derfor fandt vi på idéen om, at alle data skal kunne lagres i en datastruktur med en unik identificering, som enhver maskine i fremtiden vil kunne finde og genkende fra depoter på nettet," siger Roberty Kahn om idéen om at have et metalag af nettets eksisterende informationer, der altid vil kunne hives frem for eftertiden.

Læs også: Internettets fader: Nettet har ikke udviklet sig meget.

]Internettet kan blive meget vildere end i dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere