Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær. (Foto: Lene Sekjær)

Oracle erkender problem med virtualiserings-licenser

Bøvl med licenser til virtualiserede miljøer er en problemstilling, som Oracle snildt har hørt om før. Men har firmaet egentlig tænkt sig at gøre noget for at imødekomme kunderne?

Læs også: VMware: Oracle er en virtualiserings-showstopper
 
Virtualiserings-markedet kan være farligt at bevæge sig ind på, hvis man ikke har styr på sine leverandørers licensregler. Og det er de færreste virksomheder, der har 100 procent fod på det.

Senest har vitualiseringsfirmaet VMware langet ud efter Oracle for at være en software-leverandør, der er ekstremt tung af danse rundt om de virtuelle maskiner med, fordi Oracle har en licensmodel, der blandt andet regner licensprisen på fysiske cpu'er i en virtuel maskine frem for forbruget af virtuelle cpu'er.

Oracle i Danmark har hørt om problemstillingen en del gange før.

"Jeg mener ikke, at vi generelt har komplicerede licensregler. Licenser og virtualisering er en kendt udfordring, der dukker op i ny og næ hos os," siger selskabets danske direktør, Thomas Honoré, til Computerworld.

"Vi ændrer løbende vores licensregler med de konstant skiftende markedsvilkår," fortsætter han.

Kan ikke love ændringer

Alligevel ønsker Thomas Honoré ikke at kommentere på, hvorfor Oracle så ikke også ændrer sine regler inden for virtualiseringens voksne verden, der blev mainstream for flere år siden.

"Jeg kan ikke sidde her og love ændringer," lyder det kortfattede svar fra den danske Oracle-direktør, der i stedet henviser til, at Oracle selv har virtualiseringsprodukter på markedet med en slet skjul insinuation om, at VMware har fået en kommende konkurrent i Oracle.

VMware har dog over for Computerworld bedyret, at selskabet ikke taber penge på Oracle, men kunderne - det vil sige danske virksomheder - sjældent kommer helt i mål med at virtualisere deres Oracle-database-servere.

Systemerne sander til

Thomas Honoré fra Oracle nævner, at selskabet har over 4.000 danske kunder, og compliance-problemer derfor er en ret naturlig sag.

"Vores software er enterprise-software, og vi forventer derfor, at kunderne har en interesse i at få styr på licenserne," forklarer han.

Samtidig siger oracle-direktøren, at selskabet i Danmark iværksatte en license management service, hvor tre danske Oracle-medarbejdere blev afsat til at hjælpe kunderne med at få styr på licensforståelsen.

"Vi lytter til kritik, og derfor har vi også ændret vores licensproces med vores license management service," siger Oracle-direktøren, der opfordrer kunder til at spørge til licensproblematikken, når der bliver købt nyt grej eller software til serverrummet.

"Systemerne kan jo godt blive sandet lidt til med tiden, og man glemmer måske, hvad man egentlig skal betale for," lyder hans forklaring. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere