Artikel top billede

Foto: Ole Hartmann Schmidt (Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Sidste hurdle inden TDC-salg er nu væk

De schweiziske konkurrencemyndigheder godkender TDC's salg af teleselskabet Sunrise. Dermed er vejen banet for en børsnotering.

TDC's hovedaktionærer - fem kapitalfonde - kan nu ånde lettet op. For nu har de fået godkendt salget af det schweiziske teleselskab Sunrise.
 
Det er et salg, som indbringer TDC lidt over 18 milliarder kroner, og samtidig slipper TDC af med et teleselskab, som ikke har passet ind i kerneforretningen, som er et nordisk fokus.
 
"Den pose penge, som TDC får fra salget af Sunrise, giver selskabet mulighed for at nedbringe gælden med 10 milliarder kroner," siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.
 
TDC's gæld ligger i dag på 33,5 milliarder kroner, men hvis gælden bliver nedbragt til 22 til 24 milliarder kroner, vil gældsposten være på niveau med, hvad der er normalt i den europæiske telebranche, forklarer Morten Imsgard.
 
Ifølge Sydbanks aktieanalytiker er Sunrise-salget den sidste hurdle inden et salg af kapitalfondenes aktier. Og salget kan slå to fluer med ét smæk.
 
"For kapitalfondene har de to afgørende ting for at kunne komme ud af TDC igen været, at de skulle nedbringe gælden og skille sig af med Sunrise, som de ikke kunne have hængende flagrende," siger Morten Imsgard 

Han føler sig ret sikker på, at kapitalfondene vælger at sælge deres aktier via børsen til en række købere frem for at sælge til eksempelvis én køber.
 
"Det vil være en blanding af private og professionelle investorer i form af pensionskasser og andet. Bredt fordelt på Danmark og udland," siger Morten Imsgard om de sandsynlige købere.
 
Fredag oplyser den schweiziske konkurrencemyndighed, WEKO, at den har godkendt TDC's salg af Sunrise til CVC Capital Partners. WEKO skriver, at aftalen mellem TDC og CVC Capital Partners "bevirker ingen strukturelle ændringer på de bestående markedsforhold".
 
TDC har udbetalt udbytte til selskabets ejere på baggrund af handlen. Også selvom aftalen i første omgang blev aflyst, da en fusion af Sunrise med Orange i Schweiz blev afvist af konkurrencemyndighederne.
 
Læs også: TDC-ejere beholder milliardgevinst fra aflyst handel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere