Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Prøv de bedste programmer til billedbehandling

Der findes adskillige programmer til billedbehandling - både gratis versioner og hundedyre udgaver. Vi ser på de gode, de onde og de grusomme. Prøv dem her.

Skal dit profilbillede på Facebook se lidt mere lækkert ud, eller trænger produktbillederne i din webbutik til lidt beskæring?

Så behøver det ikke koste et rødglødende dankort. På nettet findes massevis af gratis programmer, der sørger for at give dig en effektiv værktøjskasse til gængse opgaver.

Hvis du derimod har store planer om at skabe lækre annoncer med toptunede fotos, kræver det tungere programmer, og du skal måske have pungen op af lommen.

Vi er her klar med billedbehandlingssoftware fordelt på tre niveauer: De gode, de onde og de grusomme.

1. De gode

Trænger dit foto til moderat efterbehandling? Skal kontrasten rettes en smule? Skal det beskæres? Så er der rig mulighed for at få det fikset online i en af de mange gratis fototjenester, der findes på nettet. De er ikke voldsomt avancerede, men lette og hurtige at bruge. Her er et udpluk:

Photoshop Express
Simpel og gratis online billedbehandling. Et stort plus er, at du også kan benytte Photoshop Express til mobiltelefonen og få kamerabilleder uploadet til webudgaven. På den måde kan du tage backup, samt sortere og dele fotos med omverdenen.
Pris: Gratis
Prøv programmet her (kræver registering)

FotoFlexer
Med FotoFlexer kan du beskære billeder, fjerne røde øjne og alt i alt foretage en let form for billedbehandling. En smart detalje gør det muligt at redigere i fotos, som du importerer direkte fra fotodelingstjenester som Flickr og Picasa.
Pris: Gratis
Prøv programmet her

Pixer.us
Interfacet er ikke specielt pænt, men det er simpelt og overskueligt. Her kan du hurtigt yde nødhjælp til et foto, der er i krise. Ret farver, beskær og andre simple opgaver er hurtigt klaret.
Pris: Gratis
Prøv programmet her

2. De onde

Har du brug for mere avanceret værktøj til at behandle dine billeder? Så bevæger du dig op i mellemkategorien, hvor der findes både gratis programmer og betalingsversioner. De giver alle flere muligheder for at arbejde kreativt med dine billeder og give dem en markant overhaling.

Sumo Paint
Kører direkte i din browser og er stærkt inspireret af Photoshop, som det har kopieret flere dele af. Det er dog ikke helt så avanceret som forbrugerversionen Photoshop Elements, men det byder alligevel på massevis af tungt værktøj til at forbedre dine billeder. Blandt andet er det muligt at arbejde med flere lag og mikse dem sammen kreativt.
Pris: Gratis
Prøv programmet her.

Gimp
Dette program er ligeledes stærkt inspireret af Photoshop, men det er baseret på open source. Derfor er Gimp gratis og lige til at downloade til din pc. Det byder på mange avancerede funktioner, og det er endda muligt at arbejde med Raw-filer fra spejlreflekskameraer.
Pris: Gratis
Prøv programmet her

Adobe Elements 9
Denne forbrugerversion af Photoshop har ikke helt de samme muligheder som den "rigtige" og væsentlig dyrere Photoshop CS5. Til gengæld er programmet lettere at bruge end den professionelle udgave og har massevis af hjælpefunktioner. Desværre fås Photoshop Elements ikke på dansk.
Pris: 775 kroner
Download prøveversion her
Læs mere her: Adobe.com

3. De grusomme

Trænger dine billeder til at få en voldsom efterbehandling, der for alvor sparker dem op i Superligaen? Så kommer du ikke udenom at lufte dankortet. "De grusomme" programmer er tætpakket med smart værktøj, men prisen er høj, og du skal være parat til at bruge tid på at lære funktionerne at kende.

Photoshop CS5
Kongen over alle billedbehandlingsprogrammer. Punktum. Dette program er ganske enkelt det mest avancerede og vildeste værktøj til at manipulere og behandle fotos. Det er på ingen måder nemt at bruge den professionelle software, og det kræver hårdt arbejde for at lære at mestre den avancerede billedbehandlingssoftware til perfektion.
Pris: 5.100 kroner (engelsk version) og 6.300 kroner (dansk version)
Download prøveversion her
Læs mere her: Adobe.com

Photoshop Lightroom 3
Program målrettet fotografer, der ikke gider bruge al deres tid foran computeren. Lightroom 3 er perfekt til at overskue store mængder billedfiler og behandle dem hurtigt. Softwaren er forholdsvis nem at bruge, selv om den indeholder mange avancerede muligheder for professionel billedbehandling.
Pris: 2.300 kroner
Download prøveversion her
Læs mere her: Adobe.com




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere