Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

Her er de mest fejlbefængte smartphones

Nogle smartphones har bare flere fejl end andre, og nogle er mere skrøbelige end andre. Se synderne her.

Firmaet SquareTrade, der sælger forsikringer til forbruger-produkter, har offentliggjort en statistik og fejl og skader på flere end 50.000 smartphones, som giver et indblik i hvilke telefoner, der oftest indeholder fejl og er udsat for smadrede skærme med videre.

Data på BlackBerry, iPhone 3GS og andre smartphones er reelle data indsamlet over 12 måneder, mens der ved nyere produkter som Android-telefonerne fra Motorola og HTC og Apples iPhone 4 er tale om fremskrevne data baseret på de tal, man har kunnet nå at indsamle siden lanceringerne.

"Ved hjælp at disse data forudsagde vi 12 måneders fejl-rater ved at anvende fejl-kurven fra andre produkter," forklarer Squaretrade om rapporten.

Hvis man skal tage SquareTrades konklusioner for gode varer, er Apples iPhone 4 faktisk det mest pålidelige produkt, selvom der har været en del snak om antenne-problemer.

Færre end 2,1 procent af iPhone 4-brugerne forventes at have oplevet fejl, der ikke skyldes et uheld, inden for de første 12 måneder.

Android-enhederne fra Motorola (blandt andet Droid) og HTC (blandt andet Hero) klarer sig også godt med fejlrater på henholdsvis 2,3 procent og 3,7 procent, mens BlackBerry-ejere ifølge Squaretrade oplever fejl på 6,3 procent af telefonerne uden, at der er uheld involveret.

Billedet er dog noget anderledes, hvis man ser på statistikken over de tilfælde, hvor et uheld har fået smartphonen til at gå i stykker - eksempelvis, hvis man taber den.

Her klarer BlackBerry sig bedst, idet kun 6,7 procent oplever en ødelagt telefon af den grund inden for de første 12 måneder.

Samtidig står det ikke for godt til med iPhone 4, der forventes at gå i stykker i 13,8 procent af tilfældene, mens der er tale om 12,2 procent af tilfældene ved Android-enhederne fra Motorola og HTC.

Ved at medtage både statistikken for ikke-fremprovokerede fejl og statistikken for fejl efter uheld, konkluderer Squaretrade, at iPhone 3GS er den smartphone, der har den mindste risiko for at gå i stykker efterfulgt af BlackBerry.

Motorola og HTC smartphones samt Apples iPhone 4 er derimod de mest skrøbelige, selvom ingen af dem forventes at have en fejl/uhelds-rate på mere end 16 procent.

Gruppen af andre smartphones ligger på hele 17 procent. Denne gruppe indebærer blandt andet produkter fra Samsung, LG, Palm, Nokia og Sony Erisson, meddeler selskabet.

Det skal understreges, at statistikken kun er baseret på kunderne hos Squaretrade.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere