Artikel top billede

Foto: Dansk Bredbånd

Prisen på bredbånd faldet med 94 procent

På ni år er prisen på en bredbåndsforbindelse reduceret med 94 procent i Sverige. Herhjemme er tendensen den samme, og priskrigen er ikke slut.

Priskrigen på erhvervslivets internetadgang er langt fra ovre på trods af, at leverandørerne mente, at bunden var nået for to år siden. Siden 2009 er priserne yderligere faldet med 25 procent. Det viser en oversigt, som vores søsterudgivelse ComputerSweden har udarbejdet.

På ni år er erhvervslivets bredbåndspriser faldet med 94 procent i Sverige. Den seneste opgørelse viser, at priserne for en 100 megabit-opkobling hos de store operatører ligger klart under 10.000 kroners grænsen. Svenske kroner vel at mærke. I danske kroner svarer det til 8.325 kroner efter dagens kurs.

Dansk fald på 74 procent

Til sammenligning har Computerworld tidligere fisket bredbåndspriser ud af IT- og Telestyrelsen og lavet følgende oversigt på baggrund af forbrugerpriserne. 

Fast bredbånd (2048/512 kbit.)
Juli 2005: 459 kroner
Juli 2006: 459 kroner 
Juli 2007: 328 kroner
Juli 2008: 169 kroner
Juli 2009: 169 kroner
Juli 2010: 119 kroner

Prisfald: 74 procent.

Som det ses, er faldet i priserne herhjemme 74 procent over en femårig periode, hvor den svenske opgørelse viste et fald på 94 procent, men over en periode på ni år. Det skal bemærkes, at de danske listepriser er baseret på en væsentlig langsommere forbindelse, og at den månedlige udgift derfor er markant lavere.

Billigst i hovedstaden

For to af operatørerne i ComputerSwedens undersøgelse er prisen faldet med 25 procent i forhold til prisen i 2009.

Eksempelvis koster koster en 100 megabit-linje hos Teliasonera i dag mellem 6.660 og 8.325 kroner om måneden. Det skal sammenlignes med 10.000 kroner for to år siden.

"Der findes altid et generelt prispres, men vi tror, at det har jævnet sig ud nu," siger Gunnar Reinholdsen, chef for erhvervsdivisionen hos Teliasonera, til ComputerSweden.

TDC tror derimod ikke, at priskrigen er overstået, mens Tele2 bemærker, at listepriserne varierer meget alt efter, hvor kunderne befinder sig i landet. For eksempel er listeprisen for en 100 megabit-opkobling faldet til 7.900 kroner om måneden i Sverige generelt, men i Stockholm er den helt nede på 4.600 kroner om måneden. Også herhjemme kæmpes der indædt om kunderne i et benhårdt marked.

Computer Sweden har også spurgt til opkoblinger i størrelsesordenen en gigabit. Her ligger priserne på godt 24.000 kroner om måneden hos TDC, mellem 25.000 og 29.000 hos Teliasonera, mens Tele2 ikke har en pris på den hurtige opkobling.

Samtlige priser i ComputerSwedens opgørelse er listepriser baseret på en 36 måneders aftale. Installationsudgifter og omkostninger til etablering af interne netværk indgår ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere