Artikel top billede

Spar penge ved at køre mobilen over wi-fi

Teleanalytiker forudser voldsom stigning i mobil ip-telefoni, da flere nye smartphones har indbygget wi-fi. Hos Vopium, der tilbyder billig udlandstelefoni over mobilen, foregår mere end hver tredje opkald via wi-fi eller 3G.

Efterhånden som flere mobiltelefoner udstyres med wi-fi, vil flere og flere anvende trådløs ip-telefoni fremfor det almindelige telefonnet til opkald. Det er meldingen fra en teleanalytiker og et firma med konkret erfaring med trådløs ip-telefoni.

"Alle smartphones har i dag indbygget wi-fi, og samtidig vokser antallet af både private og navnlig offentlige wi-fi-net. I dag kan du få gratis wi-fi en lang række steder i det offentlige rum, og den tendens tager til," siger teleanalytiker Torben Rune fra Netplan.

"Det skyldes både, at kunderne er blevet langt mere prisbevidste, og at wi-fi nu kommer i både smartphones, eksempelvis i Apples i-produkter, og i en lang række andre enheder. På 3G-siden ser vi en nærmest eksplosiv udvikling, som trækkes af både private forbrugere og navnlig af erhvervskunder, som ser de klare fordele for produktiviteten, når medarbejderne også kan arbejde, når de er på farten," siger Torben Rune. 

Mere end hver tredje opkald over wi-fi/3G

Den tendens bekræftes af det danske selskab Vopium, der leverer mobilopkald via VoIP.
 
"I dag sker 35 procent af vores kald via wi-fi eller 3G data, hvor der på samme tidspunkt sidste år kun var tale om en andel på 19 procent," siger Tanveer Sharif, CEO hos Vopium, der mener, at den øgede udbredelse af wi-fi på mobiltelefonerne gør folk opmærksomme på muligheden for eksempel billig SMS og opkald til mobil og fastnettelefoner.

I det seneste halvår har Vopium fået 15 pct. flere brugere hver måned, oplyser Vopium-lederen.

Business Center har tidligere skrevet om, hvordan du kan ringe gratis fra din mobiltelefon ved hjælp af Vopium.

En anden mulighed for at ringe gratis via din mobiltelefon og wi-fi er ved hjælp af Skype.

Stor vækst i IP-telefoni

Vopium er en dansk virksomhed, men oplever i øjeblikket markant vækst på udenlandske markeder. Siden november 2009 er markedet i Storbritannien vokset fra 21 til 28 procent, og den australske trafikandel er i samme periode vokset fra 5 til 18 procent. Ifølge Tanveer Sharif er wi-fi og ændrede forbrugsmønstre skyld i den internationale vækst:

"Der sker i øjeblikket en internationalisering af den mobile kommunikation. Brugerne efterspørger en samlet platform, hvorfra de kan tale billigt med internationale kontakter, sende SMS og chatte over eksempelvis Facebook. Og har man en smartphone med wi-fi, kan man nemt og billigt holde kontakten til venner og familie i udlandet," siger Tanveer Sharif.

Spar penge ved at anvende wi-fi

Hos Netplan nikker Torben Rune genkendende til den globale vækst inden for ip-telefoni over mobilen:
 
"Vi ser samme tendens i den erhvervsmæssige brug af mobilkommunikation. Selv om det er virksomheden, som betaler, er prisforskellen mellem international roamet mobiltrafik og brugen af en lokal wi-fi-forbindelse så stor, at mange virksomheder vælger wi-fi-løsningen."

Er du iværksætter eller indehaver af en mindre virksomhed, tænker du nok ikke, at "det er virksomheden som betaler", så måske skulle du tjekke mulighederne for telefoni over wi-fi ud?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere