Artikel top billede

Oracle må vente længe på dumme-milliarder fra SAP

SAP får lov til at udskyde betalingen af milliarderstatning til Oracle. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Oracle vil blive nødt til at vente lidt endnu på at få fingre i de godt 6,5 milliarder kroner, som virksomheden fik tilkendt sidste år i retssagen mod SAP.

En domstol i USA har godkendt SAP's anmodning om opsættelse, mens sagen afsluttes helt og virksomheden muligvis går videre med en appel.

Urimelig størrelse

SAP har tidligere argumenteret for, at skadeserstatningens størrelse var urimelig.

Ligeledes mener selskabet, at den anvendte metode til udregning af denne erstatning ikke var passende. SAP søger desuden at få sagen genoptaget.

Oracle sagsøgte SAP, efter at selskabet opdagede, at en virksomhed som SAP opkøbte i 2005, TomorrowNow, uretmæssigt havde downloadet supportmateriale til Oracle-produkter fra et af Oracles kundesupport-websites.

SAP har ikke bestridt, at disse downloads fandt sted og har siden lukket det pågældende datterselskab. Retssagen handlede i store træk om at bestemme, hvor stort et beløb SAP skulle betale i erstatning.

I november tog nævningene hovedsageligt Oracles parti og tilkendte virksomheden en erstatning på 1,3 milliarder dollars efter en højt profileret domsforhandling med blandt andre Oracles topchef, Larry Ellison, i vidneskranken.

SAP argumenterede for, at erstatningen i stedet skulle have været i størrelsesordenen af et tocifret millionbeløb i dollar.

Dommer Phyllis Hamilton påbød fredag SAP at binde sig til et slags gældsbrev, der sikrer, at virksomheden vil betale, hvis det bliver krævet. Dommeren afviste en begæring fra Oracle om, at kautionsfirmaet skulle føje renter til beløbet, mens sagen afsluttes helt.

En talskvinde fra Oracle har afvist at kommentere.

Læs også:

Dyr sag mod Oracle trækker SAP's resultat langt ned.

SAP vil ikke betale dumme-renter til Oracle

Oracle: En licens ville have kostet SAP milliarder

SAP accepterer erstatningsansvar i Oracle-retssag

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere