Artikel top billede

Oracle: En licens ville have kostet SAP milliarder

Retssagen mellem SAP og Oracle drejer sig i høj grad om penge - mange penge. Hvad ville en licens have kostet SAP, og hvor stor en potentiel fortjeneste, gik Oracle glip af?

Computerworld News Service: Charles Phillips, der er tidligere president for Oracle, afgav vidneudsagn i retten, om han ville have været "skrækslagen" over at finde ud af, at SAP havde haft adgang til Oracles software, og at SAP ville have været nødt til at betale "mindst tre til fire milliarder dollar" (16 til 21 milliarder kroner) for at licensere softwaren.

Oracle indkaldte Phillips som vidne på tredjedagen i retssagen mod SAP, hvor den tyske softwareleverandør anklages for at stjæle software og support-materiale fra Oracle og anvende det til at lokke Oracles kunder over til sig selv.

Shai Agassi, der er tidligere bestyrelsesmedlem for SAP, afgav også et filmet vidneudsagn, og Oracles advokater klagede over, at de ikke har været i stand til at stævne tidligere SAP-chef Leo Apotheker, der er Hewlett-Packards nye koncernchef, tilsyneladende fordi han er i udlandet.

"Vi har ikke været i stand til at finde ham, men vi lader høre fra os, så snart vi finder ham," fortalte en af Oracles advokater dommer Phyllis Hamilton ved retsmødet ved distriktsdomstolen i Oakland i Californien.

SAP hævder, at Apotheker ikke er relevant for sagen, og at Oracle "chikanerer" ham.

SAP har tilstået softwaretyveriet, og retssagen handler nu om, hvor stor en skadeserstatning, der skal udbetales. Oracle søger mindst to milliarder dollar (10,5 milliarder kroner), delvist for hvad virksomheden mener, at SAP skulle have betalt for at licensere softwaren.

SAP hævder, at virksomheden maksimalt bør betale et tocifret millionbeløb (i dollar) for den potentielle fortjeneste, som Oracle gik glip af på grund af tyveriet.

Phillips var på vidneskranken i omtrent 90 minutter. Det var hensigten, at hans vidnesbyrd skulle vise, hvor truet Oracle ville have været, hvis SAP havde adgang til softwaren, og derfor hvor mange penge virksomheden ville have afkrævet SAP for licenseringen. Softwaren inkluderer de applikationer, som Oracle fik fra opkøbet af PeopleSoft for knap 58 milliarder kroner.

"Hvordan ville det have påvirket dig at sælge en sådan licens?" spurgte en advokat for Oracle Phillips.

"Jeg ville have været skrækslagen, hvis min største konkurrent havde det præcist samme produkt som mig og var tre gange større end mig. Det ville have været utænkeligt," svarede Phillips.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere