Nintendo genopfinder Wii med ny, skør controller

Næste år er Nintendo klar med Wii U, som er proppet med muller og har en vild controller med 6,2-tommer berøringsfølsom skærm. Japanerne vil igen revolutionere spiloplevelsen.

Nintendo overraskede alt og alle, da de lancerede Wii-konsollen tilbage sent i 2006.

Maskinen leverede en helt ny oplevelse, hvor du ikke nødvendigvis skulle spille spil med en almindelig gamepad, men i stedet kunne styre handlingen på skærmen med dine kropsbevægelser. Maskinen blev et gigantisk hit, og Nintendo har nu solgt over 86 millioner eksemplarer.

Men rent grafisk leverede Wii en skuffende oplevelse, den kunne ikke pumpe HD ud til stuealteret, og der har ofte været langt imellem de gode tredjepartsspil, der udnytter maskinens funktionalitet på en god måde.

Og det er i det lys,  man skal se Nintendos netop lancerede efterfølger til Wii, der har fået navnet Wii U. Maskinen er en lille smule større end originalen og har lidt blødere former, men det er da heldigvis også indeni, vi skal finde de store forandringer.

Flere kerner og AMD-grafik

Den har en IBM-produceret flerkerneprocessor og en speciel AMD Radeon HD-grafikchip, som vi indtil videre ikke kender specifikationerne på. Nintendo lover, at Wii U vil være i stand til at levere 1080p HD-grafik og -video til din fladskærm i en kvalitet, der er bedre, end hvad Xbox 360 og PlayStation 3 i dag kan præstere.
 
Det er dog ikke selve maskinen, der har fået mest opmærksomhed, men derimod den medfølgende controller, der ligner en tablet-computer og er udstyret med en 6,2-tommer berøringsfølsom skærm. Den har også fysiske kontroller, indbygget bevægelsessensorer og et fremadrettet kamera, og alle disse elementer kan arbejde sammen til at levere en hel ny og unik spiloplevelse, siger Nintendo.

Skærmen på den nye controller kan bruges på en lang række måder, eksempelvis til at give et nyt perspektiv eller anderledes vinkel på, hvad der sker i det aktuelle spil, eller blot til at vise ekstra information og statusoplysninger. Ved mere kreative brugsmåder kan én person spille med skærmen, mens andre spillere bruger de klassiske wiimotes. De indbyggede bevægelsessensorer giver også nogle interessante muligheder, og Nintendo viste blandt andet et sjovt spil, hvor du skal bevæge controlleren rundt og fange pile, der bliver skudt imod dig.

Insisterer din bedre halvdel på at se en eller anden håbløs romantisk film på stuealteret, kan du også spille udelukkende på controlleren, der har en trådløs videoforbindelse til Wii U-konsollen.

Se video af Wii U fra afsløringen på E3-messen i Los Angeles:

Bruger nye skiver, virker med gamle Wii-spil

Selve Wii U-konsollen kommer med et par gigabytes flash-hukommelse, der kan udvides via SD-kort og USB-nøgler. Spillene kommer på et dvd-lignende format med plads til 25 gigabyte, men det vides endnu ikke, om det også vil være muligt at købe og downloade spil fra en online-butik via Wi-Fi.

Alt eksisterende Wii-tilbehør vil også virke med Wii U, og maskinen vil angiveligt også være i stand til at afspille eksisterende Wii-spil uden problemer.

Vil Wii U så blive en lige så stor succes som originalen? Det må tiden vise, og det afhænger i høj grad af, hvor godt Nintendo selv og tredjepartsudviklere kan udnytte mulighederne til at skabe sjove og innovative spil.

Snakken blandt spiljournalister på E3-messen i Los Angeles gik på, hvor dyrt det vil være at erhverve ekstra controllere, og hvor skrøbelig den vil være taget i betragtning, at den har en stor skærmoverflade.

Nintendo regner med at få Wii U ud på butikshylderne engang næste år mellem april og december. Prisen er endnu ukendt, men Nintendo siger, at man vil prissætte maskinen, så den er konkurrencedygtig med Xbox 360 og PlayStation 3.

Det er værd at bemærke, at Wii U allerede kan forudbestilles hos den britiske online-butik Zavvi.com. Her er prisen 400 pund, eller cirka 3.400 kroner, og skal vi tro butikken, lander Wii U allerede den 20. juli. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere