Test: Letvægtslyd til de stilbevidste

Vi har afprøvet et par uhyre simple retro-hovedtelefoner, der ikke består af meget andet end en metalbøjle og to bevægelige højttalere. Læs dommen her.

I løbet af den seneste tid er jeg et par gange stødt på en særegen art hovedtelefoner i København. Hver gang siddende på ører tilhørende unge, og tilsyneladende rimeligt selvbevidste, mennesker. 

Modellen hedder Tracks og kommer fra folkene hos danske Aiaiai. Fra deres hånd har vi tidligere haft fat i de dyrere dj-hovedtelefoner TMA-1. Denne gang befinder vi os i en helt anden kategori.

Tracks er en mellemting mellem in ear-hovedtelefoner og deciderede "hørebøffer". De er old school og simple, men lidt til en side.

På lydsiden overraskede de os, og så er der lige det med prisen. Læs og se, hvad vi fandt frem til.

Ekstremt simpelt design

Personligt er jeg mest til det ene eller det andet, når det kommer til bærbar lyd. Hovedtelefoner, der dækker hele øret, giver som regel bedre lyd og isolerer for omverdenen. In ear-hovedtelefoner er den diskrete, meget mobile løsning, som også kan isolere godt ved at fungere som ørepropper.

Tracks blokker ikke for lyden omkring dig, og hvis du er til høj musik, må du håbe, at dine medmennesker kan lide din musiksmag. For de kan i hvert fald følge med i den.

Designet er minimalistisk, spartansk og retro. Inden du kan placere dem på hovedet, skal du endda selv samle dem. De to "puder" skal sættes ind i bøjlen fra toppen af, og herefter skubbes ned af siderne, hvor rammerne snævrer ind. De sidder meget løst og kan vippes fra side til side, så de sidder rigtigt på øret. Det er meget behageligt. 

Denne anmelder kan ikke helt finde ud af, om den tynde metalbøjle føles billig eller tjekket. Men cool ser de ud, og så hverken fylder eller vejer de ikke meget. 

Overrasker på lydsiden

Egentlig havde vi ikke regnet med den helt store, grandiose lyd fra vores lånte Tracks. Det var heller ikke hi-fi, men det var absolut velklingende vibrationer, der strømmede ind i vores ører.

Lyden er tilstrækkelig fyldig og afbalanceret i forhold til hvad man kan og skal forvente til en pris på omkring 500 kroner. Der er tale om et par rigtig gode allround-hovedtelefoner, som bevæger sig problemfrit rundt i stort set alle genrer.

Kvaliteten vil uden tivivl være tilstrækkeligt for den gennemsnitlige mp3-på-farten-lytter. Inkarnerede hi-fi-afficionado'er vil forvente mere, men de er heller ikke målgruppen.

For Aiaiai lader til at sigte lige så meget efter folk, som går op i hovedtelefonernes stilistiske signalværdi, som i den rendyrkede lydkvalitet. Det er lige så meget en accessory, som det er et sæt hovedtelefoner.

En pris der passer

Forskellige mennesker, forskellige behov. Aiaiai Tracks leverer ikke de dyre "hørebøffers" bløde komfort, lyd og isolering for omverdenen eller in ear-hovedtelefonernes mobilitet og diskretion.

På den anden side rammer Tracks med dens seje udformning målgruppen rent med et originalt design. Nogle vil måske synes, at de føles lidt billige, men de passer perfekt til folk, hvor hovedtelefonerne skal være tjekket tilbehør uden at fylde alt for meget.

Her på PC World kan vi godt lide ideen, og det kan Apple også. De har nemlig indgået en aftale med det danske firma.

Med solide lydkompetencer på cv'et er de danske hovedtelefoner en absolut godkendt investering. På karakterskalaen kravler de op på et femtal, med det forbehold at målgruppen kan være en smule snæver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere