Artikel top billede

Sikkerheds-problemer rammer danske bloggere

Nye sikkerhedsproblemer i Wordpress-platformen rammer brugerne.

Læs også:

Wordpress-stifter: Kildekoden er blevet stjålet

Wordpress-bloggere ramt af gigantisk DDoS-angreb

Stort interview med Wordpress-stifter Matt Mullenweg

Det kan godt være, at Wordpress-platformen nu snart styrer 20 millioner hjemmesider på verdensplan, og at der dagligt publiceres 500.000 nye Wordpress-indlæg.

Populariteten skæmmes imidlertid ofte af sikkerhedsproblemer, og nu er den gal igen.

Denne gang må Wordpress-stifter Matt Mullenweg oplyse, at man har opdaget skjulte bagdøre i adskillige populære plugins - og at disse er blevet misbrugt til at foretage ændringer.

"Vi kom frem til, at ændringerne ikke stammede fra ophavsmændene, rullede dem tilbage, opdaterede de plugins og lukkede ned for adgangen til plugin-repository'et, mens vi søgte efter andre ubehagelige ting," forklarer Matt Mullenweg.

"Vi undersøger stadig, hvad der skete, men som et forebyggende tiltag har vi besluttet at tvangs-nulstille alle adgangskoder til Wordpress.org."

Det betyder, at de bloggere, der bruger normalt anvender community-delen af Wordpress nu er nødt til at oprette en ny adgangskode.

"... og vores opfordring er, at du ikke vælger den samme adgangskode som din gamle."

Flere sikkerhedsproblemer i 2011

Det er langt fra første gang, at Wordpress har oplyst de mange bloggere om forskellige former for sikkerhedsproblemer.

I marts blev Wordpress sendt helt til tælling under et kæmpe DDoS-angreb, og i april måtte Matt Mullenweg fortælle bloggerne, at kildekoden til Wordpress var blevet stjålet, fordi Automattic, som han ejer, havde haft ubudne gæster på serverne.

"Vi går ud fra, at vores kildekode blev set og kopieret. Mens meget af vores kode er open source, er der sårbare dele af vores og vores partneres kode," forklarede Matt Mullenweg.

Herhjemme tæller de professionelle Wordpress-brugere blandt andre Nykredit, Novozymes, Kræftens Bekæmpelse og Middelfart Sparekasse.

Læs også:

Wordpress-stifter: Kildekoden er blevet stjålet

Wordpress-bloggere ramt af gigantisk DDoS-angreb

Stort interview med Wordpress-stifter Matt Mullenweg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere