Artikel top billede

Intel: App-abonnementer er vejen frem for os

App-abonnementer til netbooks og tablet-pc'er kan blive en guldgrube, mener Intel.

Computerworld News Service: Intel vil forsøge at gøre det lettere for udviklerne at tjene penge ved at anvende en abonnementsmodel til at sælge applikationer via virksomhedens onlinebutik til tablet-pc- og netbook-apps.

En abonnementsmodel vil give endnu en indtægtskilde udover annoncering og direkte salg af apps via Intels app-butik, AppUp, påpeger Peter Biddle, der er chef hos Intel for AppUp-produkter og -services.

AppUp, der fungerer ligesom Apples App Store, sælger applikationer til netbooks og tablet-pc'er med processorer i Intels x86-arkitektur.

Udviklerne får 70 procent

Med den nuværende omsætningsmodel får udviklerne 70 procent af indtægten fra solgte apps, mens de resterende 30 procent går til Intel og partnere.

"Ideen om bundtede abonnementer, som udviklerne kan vælge at bruge, samt individuelle abonnementer - på individuelle titler eller på flere titler - det er helt bestemt noget, vi vil understøtte i fremtiden."Det har meget høj prioritet for os," fremhæver Biddle.

Intels AppUp-butik har på nuværende tidspunkt over 3.000 applikationer på hylderne, hvoraf de fleste koster under 50 kroner eller er gratis.

Abonnementsmodellen kan ifølge Peter Biddle fungere til bundtede applikationer som eksempelvis en pakke medfølgende spil, der koster 25 eller 50 kroner om måneden at beholde. 

Abonnementsmodellen kan også bruges til lejet software, hvor brugeren altid har den seneste version med de nyeste funktioner.

"Brugerne forstår forretningsmodellen bag det at leje frem for at købe, og de har gjort det i årevis med film, bøger og musik. Det er ikke noget stort spring for dem," forklarer Peter Biddle.

Tidligere i år implementerede Apple en abonnements-service til indholdsbaserede applikationer såsom aviser, video og musik i App Store. News Corps multimedie-nyhedsapplikation, The Daily, var en af de første til at bruge abonnementsmodellen.

På vej med betalingssystem

Intel er også ude efter at tilføje muligheder for højt efterspurgt funktionalitet som eksempelis betaling direkte fra applikationerne, hvilket også har høj prioritet, fortæller Peter Biddle.

Et betalingssystem vil gøre det muligt at betale med kreditkort og services som eksempelvis PayPal, når brugerens identitet er blevet bekræftet. Denne type services kan indbygges i en app.
Ved at tilføje nye funktioner håber Intel at gøre mere software tilgængelig - og derigennem øge efterspørgslen - på mobile enheder baseret på virksomhedens Atom-chip.

De fleste tablet-pc'er kører i dag på ARM-processorer, så udviklerne programmerer først og fremmest til ARM-arkitekturen.
Intel vil i fremtiden lægge AppUp i tablet-pc'er med MeeGo som en grundlæggende del af styresystemet. De første enheder vil komme i salg sidst på året, oplyser Peter Biddle. Virksomheden vil også indlejre AppUp i tv-apparater, biler og anden elektronik, der kører MeeGo.

Tidligere i år oplevede MeeGo et stort nederlag, da Nokia opgav platformen for i stedet at bygge sin fremtidige smartphone-strategi på Microsofts mobilstyresystem, Windows Phone. Intel og Nokia offentliggjorde ellers sidste år, at de ville samarbejde om udviklingen af MeeGo til smartphones og tablet-pc'er.

På trods af Nokias afhopning fra MeeGo er der stigende interesse for styresystemet, siger Biddle. Intel leverer værktøjer til og hjælper udviklerne med at portere applikationer fra Apples App Store, så de fungerer på Intel-baserede netbooks og tablet-pc'er.

De første tablet-pc'er med Intels første dedikerede chip ved navn Oak Trail kom på hylderne i sidste måned. I fremtiden vil tablet-pc'er med Oak Trail blive tilgængelig med Googles mobilstyresystem, Android 3.0 Honeycomb.

Intel har dog ingen planer om at lægge AppUp-butikken på Android og derved gå i direkte konkurrence med Android Market, oplyser Peter Biddle.

"Det begynder at ligne et mættet marked," bemærker han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere