Artikel top billede

Kina ramt af 480.000 trojanere

Kina oplevede næsten 480.000 angreb med trojanske heste i 2010, hvoraf næsten halvdelen kom fra udlandet, fortæller et kinesisk sikkerhedsagentur.

Computerworld News Service: China's National Computer Network Emergency Response Technical Team (CNCERT) har netop offentliggjort detaljer fra organisationens kommende årlige rapport.

Ud af de 221.000 angreb, som kom fra udlandet, stammede de 14,7 procent fra USA, mens 8,8 procent havde deres oprindelse i Indien.

Tallene har fået medieopmærksomhed i forbindelse med sikkerhedsleverandøren McAfees afsløring af et massivt cyberangreb, som har ført til tyverier af følsomme informationer fra 72 virksomheder og organisationer.

McAfee har ikke sat navn på den gruppe, der står bag hacker-angrebet, men analytikere mistænker Kina for at være bagmand på grund af valget af angrebsmål.

Den kinesiske regering benægter at have været involveret i hacker-aktiviteter og siger, at landet tværtimod også er offer for den slags angreb.

Det er uklart, præcis hvilken karakter de 480.000 trojanske angreb har haft, ligesom det heller ikke fremgår hvilke former for systemer, der er blevet angrebet.

CNCERT har ikke forklaret, hvilken metode gruppen har brugt til at udregne tallene, og en repræsentant fra organisationen sagde, at han ikke kunne besvare yderligere spørgsmål.

Repræsentanten henviste dog til en rapport, som gruppen har udgivet i april, der konkluderer, at mere end 10 millioner pc'er i Kina har været under kontrol af trojanere i 2010. Det svarer til en stigning på 274,9 procent i forhold til sidste år.

Ny rapport på vej

Trojanere forklædt som applikationer kan bruges til at stjæle data fra en pc.

De kan også bruges til at gøre pc'en til en del af et botnet, som er et netværk af inficerede computere, som kan kontrolleres på afstand og sættes til for eksempel at gennemføre såkaldte denial-of-service-angreb eller til at udsende spammails.

I tidligere udgaver af den årlige rapport har CNCERT også fortalt, at trojanere fundet på kinesiske computere er blevet sporet til USA, Taiwan og Indien.

CNCERT's seneste rapport fortæller desuden, at regeringen er kommet frem til, at 35.000 hjemmesider i Kina er blevet hacket i 2010, hvoraf de 4.635 sider var regeringshjemmesider.

CNCERT regner med at offentliggøre sin 2010-rapport inden ugen er gået.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

LB Forsikring

IT Risk Manager

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Applikationsmanager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere