Koda i kovending: Sænker takster for at lokke Spotify til Danmark

Ny Koda-direktør vil have lovlige tjenester til landet i en fart.

Med direktørskiftet hos Koda ved årsskiftet var der lagt op til nye boller på suppen, og nu er organisationen i gang med en kovending.

Nyindsatte direktør Anders Lassen siger til Børsen, at Koda har sænket sine priser. Altså de takster, som skal betales til musikere, når musikken bliver streamet, og de priser som har fået skylden for, at nye musiktjenester ikke er kommet til landet i samme fart som i resten af verden.

"På baggrund af kritikken har vi kigget på, om vi skulle revurdere vores takster på det digitale område. Vi mener, at lovlige musiktjenester er den bedste forudsætning for at stoppe pirateri. Derfor har vi nu sænket taksterne til et niveau, der ikke længere bør være en hindring for, at nye streamingtjenester kommer til landet," siger Anders Lassen.

Han vil dog ikke offentligt diskuttere størrelsen på de nedsatte takster, men han bekræfter, at Koda på baggrund af justeringen har genoptaget forhandlingerne med flere "konkrete udenlandske musiktjenester", og at han anser det som sandsynligt, at nye tjenester "snart" kommer til landet.
I øjeblikket har TDC Play og Wimp, der blev kickstartet af Telenor, nærmest hele markedet for sig selv.

Kodas udmelding får pladeselskaberne, som offentligt har kritiseret rettighedsorganisationen for nøl, til at glæde sig, men direktør hos Universal Music, Casper Bengtson, tør ikke glæde sig for hurtigt:

"Det er mit indtryk, at Koda er blevet mere forsonende i forhold til prispolitikken. Det er jeg naturligvis glad for, men jeg skal kunne tænde min computer og have adgang til Spotify og andre tjenester, før jeg er tilfreds".

Kodas kovending fik i går den danske rapper Per Vers til at ytre sig på Twitter med denne ambivalent konstatering:

"Som bruger/fan glæder jeg mig vildt meget. Som udøvende vil jeg glæde mig til at få 30 kr. for at hele DK har min musik".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere