Artikel top billede

ARM fortsætter sit indtog på pc-markedet

Både Asus, Acer, Samsung og Toshiba er på vej med nye ARM-notebooks, men de kører næppe med Windows 8.

Der kommer nye notebook-modeller med ARM-processor hen mod slutningen af året fra flere store producenter som Acer, Asus, Samsung og Toshiba. Det skriver Digitimes. De indeholder nye hurtigere ARM-processorer med fire kerner og større hukommelse.

ARM bliver spået en stor fremtid på computermarkedet. I dag indeholder næsten alle mobiltelefoner en ARM-processor, men IDC forventer at ARM også vil erobre 15 procent af markedet for pc-processorer inden 2015. ARM har selv et mål om at levere chips til 40 pct. af alle notebooks i 2015.

Der har allerede været enkelte ARM-notebooks på markedet (også kaldet smartbooks), som Tosbiba AC100 og Lenovo Ideapad U1, men de er hurtigt forsvundet igen.

Det store spørgsmål er, hvilket operativsystem der skal køre på de nye ARM-notebooks. Microsofts kommende Windows 8 kan også køre på ARM-platformen, men det kommer først til næste år, så det kan næppe bruges på de ARM-notebooks der lanceres i år.

Kun en af producenterne har udtalt sig om operativsystemet. Asus vil lancere en 13-tommers notebook med ARM-processor og Android. Blandt de andre muligheder er også MeeGo og det webbaserede ChromeOS.

Det vil også være med til at sænke prisen, for det kan blive svært for de nye notebooks at konkurrere med x86-modellerne med Windows. Ifølge Digitimes skal prisen ligge på mindre end 299 dollar.

De store fordele i ARM-platformen er det meget lave strømforbrug og den lave pris for chippen, men ydelsen kan stadig ikke måle sig med x86-processorer. Både Nvidia, Qualcomm og Texas Instruments sælger ARM-processorer.

Sidste år kunne ARM annoncere sit nye Cortex-A15 processor-design, der kombinerer op til 16 kerner med en taktfrekvens på 2,5 Ghz. De første mobile enheder med Cortex-A15 ventes dog først i slutningen af 2012 eller starten af 2013.

Priserne for notebooks og netbooks fortsætter generelt med at falde. På Computex viste Asus sin nye Eee PC X101 med en speciel billig-processor fra Intel og operativsystemet MeeGo for 199 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere