Artikel top billede

Nyt cyber-angreb mod Sony planlagt

En hackergruppe har angiveligt planlagt et nyt stort angreb mod Sony i weekenden.

I denne uge har Sony beskyldt hackergruppen Anonymous for at stå bag datatyveriet hos PlayStation Network. Nu ser det ud til at Sony må indstille sig på endnu et angreb. Ifølge Cnet er der planlagt et stort cyberangreb mod Sony i den kommende weekend.

Informationen stammer fra en Internet Relay Chat (IRC) kanal for hackere og kan således ikke bekræftes, ligesom det er uklart hvem der står bag.

Men hackerne hævder at de allerede har adgang til nogle af Sonys servere og de vil nu offentliggøre alle eller nogle af de persondata, som de får fat i på serverne, herunder navne, adresser og kortnumre.

Angrebet skulle angiveligt være en straf for Sonys håndtering af sagen om det seneste datatyveri, hvor personlige data om mere end 100 millioner brugere er stjålet.

For flere uger siden gennemførte hackergruppen Anonymous et såkaldt Distributed Denial of Service (DDoS) angreb mod flere af Sonys websteder som gengældelse for Sonys retssag mod hackeren George Hotz.

To uger senere blev PlayStation Network og Qriocity så ramt af det store datatyveri, som tvang Sony til at lukke tjenesten ned. Den er stadig ikke genetableret.

Anonymous har nægtet at være ansvarlig for datatyveriet. Nu ser det ud til at de samme hackere, som stod bag datatyveriet, vil gennemføre et nyt angreb mod Sony. Det kan dog blive svært, for Sony har angiveligt skærpet sikkerheden siden sidst, og nu er selskabet ligefrem advaret på forhånd.

En talsmand for Anonymous siger nu til fagbladet SC Magazine, at Sonys påstand om at hackergruppen står bag blot er en afledningsmanøvre, der skal fjerne opmærksomheden fra de virkelige gerningsmænd.

”Anonymous er ikke kendt for at stjæle og sælge kreditkort-data, hvis vi gjorde det havde FBI for længst kastet sig over os,” siger Barrett Brown.

Han formoder at gerningsmændene kommer fra Østeuropa.

Sony-chef Howard Stringer har meldt sig til orde for første gang siden angrebet i et brev, hvor han understreger at man stadig ikke har beviser for, at kreditkort-data eller andre personoplysninger er blevet misbrugt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere