Artikel top billede

Amazon er på vej med tavlecomputer

Den hemmelighedsfulde Android-tavlecomputer fra Amazon kommer måske allerede i august.

Der har tidligere været rygter om at Amazon ville lancere sin egen tavlecomputer. Amazon sælger allerede den mobile læseenhed Kindle til e-bøger, og selvom selskabet ikke vil fortælle hvor mange eksemplarer der er solgt, så skulle den tredje generation af e-læseren være det mest solgte produkt i Amazons historie.

Den nuværende Kindle har en s/h-skærm, men Amazon udvikler angiveligt en version med farveskærm – og en rigtig tavlecomputer. Nu skriver det sædvanligvis velinformerede Digitimes, at Amazon muligvis vil lancere sin tavlecomputer allerede til august. Her skulle der altså være tale om en direkte konkurrent til iPad.

Kilder hos taiwanesiske komponent-leverandører fortæller til Digitimes, at Amazon forventer at sælge fire millioner enheder i 2011. Lanceringen af det nye produkt sker på et tidspunkt, hvor man forventer at kunne køre tavlecomputeren i stilling i god tid inden til julehandlen.

Det interessante er selvfølgelig de tekniske specifikationer for den nye mobile enhed. Ifølge Digitimes skal Texas Instruments levere processoren, taiwanesiske Wintek skal levere touch-paneler og Quanta Computer skal samle enhederne.

Tavlecomputeren skal angiveligt bruge E-Inks Fringe Field Switching LCD-teknologi, og det skulle være sikkert at der er tale om et farvepanel.

Kindle-salget har ifølge rygter været skuffende uden for USA og Europa, og det kan måske forklare at Amazon nu kommer med en tavlecomputer. Det ventes at den vil udnytte Amazons nyåbnede Appstore til Android og firmaets cloud-tjenester. Det vil så også betyde, at computeren kører med Android. Den nuværende Kindle bruger Linux.

Amazon har altid selv understreget, at man fokuserer på salget af Kindle e-bøger frem for hardware-enheder. Det nødvendige læseprogram findes til mange forskellige platforme – også til iPad.

I løbet af det forgangne år har Amazon flere gange meldt ud, at salget af elektroniske bøger har overhalet forskellige kategorier af trykte bøger. Sidste sommer fortalte Amazon, at man nu solgte flere e-bøger end hardcover-bøger. Senere på året kunne Amazon oplyse, at salget af e-bøger nu havde overhalet de 1.000 mest solgte papirbøger. Senere kunne Amazon fortælle, at salget af e-bøger nu langt om længe har overhalet det totale salg af papirbøger – både paperbacks og hardcover-titler.

For hver 100 solgte paperbacks bliver der solgt 115 e-bøger, og hvis man kigger på hardcover-udgivelser, så er salget af e-bøger tre gange større. Det gælder også for papirbøger som ikke findes i en elektronisk udgave, og så har Amazon ikke medregnet de gratis bøger til Kindle. Tallene gælder dog kun for det nordamerikanske bogmarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere