Guide: BlackBerry-abonnementer og telefoner i Danmark

Vi guider dig til fordelene ved BlackBerry. Se listen over samtlige modeller, der findes i Danmark lige nu.

BlackBerry har længe været firmaernes foretrukne mobilproducent primært takket være en høj sikkerhed og meget effektiv e-mail-håndtering. I nogle lande er BlackBerry også meget populære hos private brugere og er på globalt plan næsten lige så populære som iPhone.

Herhjemme tilbyder operatørerne dog primært BlackBerry til erhverv og de forhandles kun af de store operatører. Det er nemlig ret omkostningsfuldt at have BlackBerry-kunder og åbenbart også for omkostningsfuldt for Telia. Som den eneste af de store operatører har de nemlig ikke BlackBerry-mobiler i sortimentet.
 

TDC

BlackBerry kan være en rigtig god løsning til mindre virksomheder uden egen mailserver. Og TDC har en løsning, som hedder BlackBerry Internet Service. Med den kan du synkronisere dine e-mails og din kalender på din BlackBerry- smartphone, selv om din virksomhed ikke har egen mailserver. Alle e-mails sendes direkte til din BlackBerry, og man kan have op til 10 forskellige e-mail-konti på samme model.

Man kan også modtage, redigere, sende og videresende e-mails samt læse vedhæftede dokumenter.

Men BlackBerry fungerer naturligvis også for virksomheder med egen mailserver. Så kan mailserveren integreres med ens BlackBerry, hvilket skulle give den sikreste løsning til mobil e-mail. Herudover holdes kalender, kontakter og noter løbende opdateret, både på computeren og mobilen.

At BlackBerry-serveren er så populær i hele verden og vælges af mange virksomheder, skyldes det høje sikkerhedsniveau, som BlackBerry tilbyder. Alle informationer mellem virksomheden og din BlackBerry-smartphone sendes krypteret, og alle data på din smartphone krypteres automatisk. Det skulle give maksimal sikkerhed.

BlackBerry understøtter mailserver-systemer som Microsoft Exchange, IBM, Lotus, Domino og Novell GroupWise.
 

Telenor

Hos Telenor kan man tegne abonnementet Blackdeal. Ud over de sædvanlige ting som tale, SMS og data indeholder Blackdeal også andre ting, som kan være interessante for business-folk.

Officepakke, der giver adgang til bl.a. Udlandszone samt SMS og Fax fra Outlook. Med Udlandszone får du ekstra lave priser på opkald til udlandet.

Business Traveller giver styr på udgifterne, hvis du rejser i udlandet og har brug for at ringe til og modtage opkald fra Danmark.
Søgeplan, så du kan oprette en gruppe, hvor flere medarbejdere kan besvare opkald til samme nummer. Ligegyldigt hvor de er.

 

3 og Telia

3 har en enkelt BlackBerry-model i sortimentet, men de tilbyder ikke noget specielt til den, som det er tilfældet med TDC og Telenor. Telia har slet ikke BlackBerry i deres sortiment.

Denne artikel stammer fra ComONs søstermagasin Mobil.nu.

Side 2  Derfor er BlackBerry så populære hos business-folk


Derfor er BlackBerry så populære hos business-folk


•    En BlackBerry kan synkroniseres med computere og servere på én gang.

•    Medarbejdere er altid forbundet med kontoret og fuldt opdateret gennem konstant adgang til e-mail, kalender, kontakter, intranet og internet.

•    BlackBerry skulle have markedets sikreste mobile end-to-end-løsning. Alle sikkerhedsmoduler er indbygget, og al datakommunikation sendes krypteret og komprimeret i en lukket tunnel (BlackBerry APN). BlackBerrys kryptering er godkendt af det amerikanske militær, og alle ansatte hos FBI, CIA, Kongressen, Forsvarsministeriet og i Det Hvide Hus bruger BlackBerry.

•    Sikker og enkel administration af alle virksomhedens BlackBerry-smartphones fra centralt hold med det indbyggede web-baserede Device Manager-system.

•    Lave udgifter til datatrafik, da al datakommunikation inklusive vedhæftede filer komprimeres med 1/4 sammenlignet med en Windows-løsning. Serveren ved, hvilken model dataene sendes til, og komprimerer, så det netop passer til denne models skærm.

•    En let budgettérbar løsning, da virksomheden har faste omkostninger pr. måned.

•    BlackBerry-modeller har en overskuelig kontaktbog med plads til tusindvis af kontakter.

•    Man kan bruge Skype eller Google Voice med sin BlackBerry – smart, hvis man rejser meget og ringer meget fra udlandet. Der er naturligvis også adgang til alle de store instant messaging-programmer som Google Talk og Messenger.

•    De synkroniserer fint med diverse medieprogrammer som iTunes og Windows MediaPlayer. Bedst fungerer det dog med BlackBerry Desktop Software. Med den synkroniserer man mobilen med computeren. Det gælder alt indhold som e-mail, musik, video og så videre.

 

Side 3  BlackBerry-bøvl

 

BlackBerry-bøvl

•    Tastatur mangler danske tegn og menuer er på engelsk - to af de væsentigste grunde til, at BlackBerry aldrig bliver mobildarling hos private.

•    Små og dårlige skærme – kun TFT og de fleste uden touch.

•    Dårlige kameraer - 2 og 3 megapixel uden autofokus og fotolys er ikke usædvanlig, og kamerateknikken i BlackBerry matcher generelt sjældent dagens standard fra andre styresystemer.

•    Dårlig opkobling, hvor flere mangler 3G og turbo-3G.

•    Ingen radio - en så simpel, men alligevel ønskværdig funktion er ganske enkelt fraværende i alle de BlackBerry-modeller, der føres i Danmark lige nu.

•    BlackBerry åbnede deres App World sidste år og har langtfra lige så mange apps, som der findes til iPhone og Android. De udtaler dog selv, at de kun går efter apps, som giver brugerne værdi. Prutte-apps har de ingen af, lyder det fra BlackBerry. App World er netop åbnet i Danmark.


Side 4 BlackBerry Bold 9700

 

BlackBerry Bold 9700

 

Styresystem: BlackBerry OS 5.0
Taletid/standby-tid: 6 timer/408 timer
Mål og vægt: 109 x 60 x 14 mm/122 g
Skærm:
2,44”, 480 x 360 pixel, TFT
Processor: 624 MHz
Hukommelse: 256 MB intern, plads til microSD-kort på op til 32 GB
Opkobling: Turbo-3G (3,6 Mbit/s) og Wi-Fi
Kamera: 3 megapixel, autofokus, fotolys
GPS: Ja med A-GPS og BlackBerry Maps
Radio: Nej
Office: Kan vise og redigere i Word og Excel. Kan vise PowerPoint og PDF
Fås hos: 3, TDC, Telenor

Kommentar:
BlackBerry Bold 9700 er den gamle QWERTY-topmodel og er derfor fuld udstyret, hvad angår forbindelser i form af turbo-3G, Wi-Fi og GPS. FM-radio mangler dog som i de andre BlackBerry-modeller, og lidt skuffende er kameraet på blot 3 megapixel, men har både autofokus og fotolys.

Skærmen på 2,44 tommer er lille efter nutidens standarder, men dog hæderlig i betragtning af, at det fulde tastatur fylder meget på fronten, og skærmopløsningen er såmænd også ganske fin for en skærm af denne størrelse.


 

Side 5  BlackBerry Bold 9780

 

BlackBerry Bold 9780

Styresystem: BlackBerry 6 OS
Taletid/standby-tid: 6 timer/408 timer
Mål og vægt: 109 x 60 x 14 mm/122 g
Skærm: 2,44”, 480 x 360 pixel, TFT
Processor: 624 MHz
Hukommelse: 256 MB intern, plads til microSD-kort på op til 32 GB
Opkobling: Turbo-3G (7,2 Mbit/s) og Wi-Fi
Kamera: 5 megapixel, autofokus, fotolys
GPS: Ja med A-GPS og BlackBerry Maps
Radio: Nej
Office: Kan vise og redigere i Word og Excel. Kan vise PowerPoint og PDF
Fås hos: TDC, Telenor

Kommentar:
BlackBerry Bold 9780 er topmodellen blandt de klassiske BlackBerry-modeller med QWERTY-tastatur på fronten og er primært blevet forbedret i forhold til Bold 9700 i kraft af et nyere styresystem, mere arbejdshukommelse og et bedre kamera. Som topmodel har den på trods af det klassiske udseende også alle de nymodens ting som turbo-3G med en hastighed på op til 7,2 megabit i sekundet, indbygget GPS og Wi-Fi.

 

Kameraet på 5 megapixel og med både autofokus og fotolys er også blandt de bedste i BlackBerry-porteføljen, selv om det hos mange andre producenter nok ikke ville være noget at råbe hurra for. Skærmen er i disse touch-tider ikke så stor, men har dog en hæderlig opløsning. En FM-radio mangler desværre.

 

 

Side 6 BlackBerry Curve 8900


BlackBerry Curve 8900

 

Styresystem: BlackBerry OS 5.0
Taletid/standby-tid: 5,5 timer/356 timer
Mål og vægt:
109 x 60 x 13,5 mm/110 g
Skærm:
2,4”, 480 x 360 pixel, TFT
Processor: 512 MHz
Hukommelse: 256 MB intern, plads til microSD-kort på op til 32 GB
Opkobling: Edge (236 kbit/s), Wi-Fi
Kamera: 3 megapixel, autofokus, fotolys
GPS: Ja, med A-GPS og BlackBerry Maps
Radio:
Nej
Office: Kan vise og redigere i Word og Excel. Kan vise PowerPoint og PDF
Fås hos: TDC

 

Kommentar:
Curve 8900 var længe topmodellen i BlackBerry Curve-serien, der ligger under Bold-serien, men har nu et par år på bagen og mangler derfor blandt andet 3G, så man må overleve med Wi-Fi eller det noget langsommere Edge, når man skal hente mails eller gå på nettet.

 

Der er ingen FM-radio, men GPS er der dog blevet plads til, og skærmen på 2,4 tommer har en ganske god opløsning for en skærm af denne størrelse. Kameraet er lidt bedaget med blot 3 megapixel, men har dog både autofokus og fotolys.

 

 

Side 7  BlackBerry Curve 8520

 

BlackBerry Curve 8520

 

Styresystem: BlackBerry OS 5.0
Taletid/standby-tid: 4,5 timer/408 timer
Mål og vægt: 109 x 60 x 13,9 mm/106 g
Skærm:
2,46”, 320 x 240 pixel, TFT
Processor: 512 MHz
Hukommelse: 256 MB intern, plads til microSD-kort på op til 32 GB
Opkobling: Edge (236 kbit/s), Wi-Fi
Kamera: 2 megapixel
GPS: Nej
Radio: Nej
Office: Kan vise og redigere i Word og Excel. Kan vise PowerPoint og PDF
Fås hos: TDC, Telenor

 

Kommentar:    
Curve 8520 er en af de billigste BlackBerry-modeller, men tilbyder stadig det, som BlackBerry er mest kendt for. Nemlig et fuldt og letanvendeligt QWERTY-tastatur på fronten. For at få prisen ned er der skåret ind til benet flere steder. Således har skærmen på trods af samme størrelse som de dyrere modeller en lavere opløsning, og der er hverken 3G, GPS eller FM-radio i modellen.

Internetopkobling foregår via Wi-Fi eller det noget langsommere Edge. Kameraet er også på blot 2 megapixel med fast fokus og har intet fotolys.

 

Side 8  BlackBerry Pearl 3G 9105

 

BlackBerry Pearl 3G 9105

 

Styresystem: BlackBerry OS 5.0
Taletid/standby-tid: 5,5 timer/432 timer
Mål og vægt: 108 x 50 x 13,3 mm/93,6 g
Skærm: 2,25”, 360 x 400 pixel, TFT
Processor: 624 MHz
Hukommelse:
256 MB intern, plads til microSD-kort på op til 32 GB
Opkobling: Turbo-3G (3,6 Mbit/s) og Wi-Fi
Kamera: 3 megapixel, autofokus, fotolys
GPS: Ja, med A-GPS og BlackBerry Maps
Radio: Nej
Office: Kan vise og redigere i Word og Excel. Kan vise PowerPoint og PDF
Fås hos: TDC

 

Kommentar:
BlackBerry Pearl-serien er et forsøg på at lave en mere traditionel mobil, som de fleste kender dem herhjemme. Det vil sige i et mere smalt design og med sædvanlige numeriske taster. Det gør modellen noget mindre i hånden, men betyder også mindre skærm og tab af QWERTY-tastaturet.

 

Indvendig er den mest avancerede Pearl-model dog fint med og har både turbo-3G, Wi-Fi og GPS. Kameraet er mere på det jævne med 3 megapixel og autofokus og fotolys. Som de andre BlackBerry-modeller er der heller ingen FM-radio at finde her.

 

 

Side 9  BlackBerry Bold 9000


BlackBerry Bold 9000

 

Styresystem: BlackBerry OS 5.0
Taletid/standby-tid: 5 timer/310 timer
Mål og vægt: 114 x 66 x 14 mm/133 g
Skærm: 2,6”, 480 x 320 pixel, TFT
Processor: 624 MHz
Hukommelse: 1 GB intern, plads til microSD op til 32 GB
Opkobling: Turbo-3G (3,6 Mbit/s) og Wi-Fi
Kamera:
2 megapixel, fotolys
GPS: Ja, med A-GPS og BlackBerry Maps
Radio: Nej
Office: Kan vise og redigere i Word og Excel. Kan vise PowerPoint og PDF
Fås hos: Telenor

 

Kommentar:
BlackBerry Bold 9000 var den første model i Bold-serien, der er den dyreste serie af BlackBerry-modeller i det klassiske design med et fuldt QWERTY-tastatur på fronten. Modellen er en smule stor, men til gengæld er der blevet plads til en skærm på 2,6 tommer, hvilket er meget for en model af denne type, selv om mange især touch-mobiler i dag har langt større skærme.

 

Forbindelsessiden er i orden med turbo-3G, Wi-Fi og GPS, mens FM-radio mangler. Kameraet er også på skuffende 2 megapixel med fast fokus, men har dog fotolys.

 

 

Side 10  BlackBerry Torch 9800


 

BlackBerry Torch 9800

 

Styresystem: BlackBerry 6 OS
Taletid/standby-tid: 5,8 timer/336 timer
Mål og vægt: 111 x 62 x 14,6 mm/162 g
Skærm: 3,2”, 360 x 480 pixel, TFT, kapacitiv touch
Processor: 624 MHz
Hukommelse:
4 GB intern, plads til microSD-kort på op til 32 GB
Opkobling: Turbo-3G (3,6 Mbit/s) og Wi-Fi
Kamera: 5 megapixel, autofokus, fotolys
GPS: Ja med A-GPS og BlackBerry Maps
Radio: Nej
Office: Kan vise og redigere i Word og Excel. Kan vise PowerPoint og PDF
Fås hos: TDC

 

Kommentar:
Torch er en helt ny BlackBerry-serie, hvor 9800 foreløbig er det eneste medlem. Modellen, som snart skulle ramme Danmark, kombinerer BlackBerrys kendte QWERTY-tastatur med en moderne touch-skærm af den fingerfølsomme kapacitive type i et skydedesign.

 

Der er tale om en topmodel, hvorfor der er blevet plads til både turbo-3G, Wi-Fi og GPS, mens kameraet også er det ypperste, man finder i nogen BlackBerry-model, med 5 megapixel og både autofokus og fotolys. Skærmen på 3,2 tommer er også den største, man finder på nogen BlackBerry, men FM-radio har de desværre også udeladt denne gang.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere