Microsoft løfter sløret for IE10

Knap er Internet Explorer 9 kommet på gaden, før Microsoft viser nye lækre features til næste version.

Fire uger efter lanceringen af firmaets nyeste browser løfter Microsoft sløret for funktioner i den næste Internet Explorerer. Det er i et IE10 Platform Preview 1, at Microsoft eksempelvis beretter om nye grafiske CSS-funktioner, der skal gøre det muligt at vise mere krævende animationer uden brug af eksterne applikationer som Java.

Previewet på den nye browser kommer væsentligt hurtigere efter den seneste IE-nylancering end tidligere. Det kan skyldes, at Microsofts kendte browser på det seneste har mistet store markedsandele til både Mozillas Firefox og Googles Chrome. Microsofts udviklere begyndte at arbejde på IE10 ganske kort tid efter, at IE9 blev lanceret. Også Mozilla relancerer nye browsere hurtigere end tidligere.

Den næste EI-browser bygger videre på udviklingen med at understøtte det nye mark up-sprog HTML5, der gør det muligt at vise mere krævende grafik og animationer uden brug af eksempelvis Flash. Det er muligt at se 30 eksempler på HTML5-brug hos Web Design Ledger. Et mål for Microsoft er desuden at undgå brug af layers, abstractions og libraries, der kan gøre hjemmesider sløve, når browseren læser dem, skriver IE-boss Dean Hachamovitch på firmabloggen. IE10 vil desuden understøtte CSS3-platformen. Denne release understøtter CSS3 Multi-column Layout, CSS3 Grid Layout, CSS3 Flexible Box Layout, CSS3 Gradients og ECMAScript5 Strict Mode.

Præsentationen fandt sted på udviklerkonferencen MIX 2011 i Las Vegas, og Microsofts Windows og Windows Live-chef, Steven Sinfosky forklarer ifølge The Register, at næste preview  bliver til september. Det kan meget vel tænkes at være dér, hvor første beta på IE10 bliver fremvist, vurderer det britiske it-medie. Nye releases vil komme 12. uge, siger Microsoft.

Softwaregiganten demonstrerede på MIX 2011 deres kommende browser på ARM-processorer, der med lavt strømforbrug fungerer godt til tabletter. Det var godt i tråd med, at Windows har planer om at putte Windows på ARM og dermed bryde Intels de facto monopol for at blive udbredt på tabletter, skriver The Register. Ifølge mediet har Microsoft tanker om at forbedre computerens load af webapplikationer ved hjælp af hardware acceleration.

Microsofts nyeste browser IE9 understøtter HTML5-funktioner, men kan kun benyttes på maskiner med Windows Vista eller Windows 7.

Microsoft forventes at lave preview på Windows 8 denne sommer og lancere en beta af det kommende styresystem til september. IE10 forventes at blive standardbrowser til Windows 8. 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere