Artikel top billede

Eksperiment: Lev uden Google i en uge

Det er lige så svært at stoppe med at ryge.

Det er svært at undgå Googles søgemaskine eller andre Google-produkter, hvis man søger rundt på nettet. Så kan det over hovedet lade sig gøre at bruge tid på nettet uden at støde på Google?

Det har en journalist på Cnet sat sig for at undersøge.

Han ville leve en uge uden at bruge Google, som han ellers er i daglig berøring med. Og et farvel til Google betyder ikke blot, at han skal takke nej til en hjælpende hånd fra søgemaskinen. Det betyder også en embargo mod korttjenesten Google Maps, YouTube og Gmail.

Og selv om Google stikker sit ansigt frem mange steder på nettet, så var eksperimentet faktisk ikke umuligt at gennemføre, fortæller journalisten.
Han havde ellers valgt et dårligt tidspunkt at gennemføre eksperimentet på. Nemlig i en periode, hvor han er i færd med at planlægge et bryllup, købe hus og arrangere en ferie. Men selv om han har for vane at hente hjælp hos Google, så fandt han alternativer.

“Der er ikke nogen grund til at klage over, at Google stort set har sat sig på hele internettet. Hvis du ikke har lyst til at bruge deres tjenester, så er det også meget sjældent, at du bliver nødt til at gøre det. Og du går ikke glip af meget ved at finde alternativer,” skriver Tom Krazit.

Søgemaskiner
Når det kom til søgemaskiner valgte han Bing som alternativ uden de store forringelser. Yahoo er også en mulighed. Yahoo Mail erstattede Gmail. Og som erstatning for Google peger han på Microsoft Office Live Workspace.

YouTube var sværere at undgå, fordi videosiden ubetinget er den mest anvendte. Derfor var han nødt til at ignorere mange sjove links fra venner og bekendte i testperioden. En erstatning for Google Reader var også svær at finde, men han endte med vælge NetNewsWire.
Det lykkedes ham alligevel ikke at undgå Google i test-ugen. Han havde nemlig glemt, at hans iPhone-kalender var synkroniseret med Google Calendar.

Ikke crack
Eksperimentet er inspireret af en Microsoft-ansat, der i en paneldebat sagde, at det ville svare til at stoppe med at ryge, hvis man ville holde op med at bruge Googles produkter.

Men den påstand mener Tom Krazit ikke, der er belæg for.

“Google er en vane. Rygning er en afhængighed. Og Google lever i store træk op til sit løfte om at undlade at låse deres brugere fast. Jeg har kun savnet få Google-tjenester i perioden og det skyldes primært, at jeg ikke kendte nok alternativer,” siger Tom Krazit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere