Pakistan ophæver Facebook-blokade

En pakistansk domstol har beordret regeringen til at åbne for adgangen til tjenesten.

Efter 12 dage med spærring af verdens mest populære sociale netværkssite, har en pakistansk domstol beordret regeringen til at fjerne blokaden af Facebook. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Ifølge advokaten, der den 19. maj bad retten om at blokere for tjenesten på grund af en gruppe, der støttede en international "tegn Muhammed-dag", har Facebook været i kontakt med Richard Holbrooke, USA's særlige udsending til Afghanistan og Pakistan.

"Statens rådgiver viste dokumenter, der viste en korrespondance mellem Facebooks ledelse og Richard Holbrooke," siger advokaten til Bloomberg over telefon.

"Ifølge disse dokumenter har Facebook forsikret domstolen, at intet blasfemisk materiale vil være tilgængeligt for brugere i Pakistan," siger han.

Domstolen i Lahore beordrede en blokade af Facebook den 20. maj og blokerede samtidig videotjenesten Youtube. Myndighederne blokerede også 450 weblinks for at indeholde stødende materiale. Domstolen løftede forbuddet mod Youtube den 27. maj.

Flere lande har forbud mod Facebook, men det er sjældent, at en blokering reelt virker. I Syrien, hvor et diktatur-regime har gjort Facebook ulovlig, kan en besøgende på en internet-cafe som regel blot gå op til skranken og bede om adgang til Facebook. Så sætter personalet browseren op, så den via en proxy-server alligevel kan snyde diktaturet og få adgang til tjenesten.

I Bangladesh, der tidligere hørte sammen med Pakistan, har telemyndighederne netop valgt også at blokere for Facebook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere