Artikel top billede

Proshop-direktør køber sig ind i web-hus

Poul Thyregod, stifter af internetbutikken Proshop, køber knap en tredjedel af jysk web-udviklingshus med millionomsætning og træder samtidig ind i bestyrelsen.

Poul Thyregod, stifter af og direktør for web-butikken Proshop, køber 30 procent af det jyske web-udviklingshus Novicell ApS.

Anparterne køber Thyregod af de to hidtidige ejere, Per Kirchner og Ole Pedersen, og han træder samtidig ind i Novicells bestyrelse.

"Jeg bliver fra tid til anden kontaktet af virksomheder indenfor e-handel om tip til, hvordan de kan udvikle deres forretning. På den her måde kommer jeg et skridt op og beskæftiger mig intellektuelt med e-handel," siger Poul Thyregod til crn.dk.

Han betegner sit engagement i Novicell som en "strategisk investering". Novicells nuværende direktør, Per Kirchner, fortsætter som direktør.

Omsætter for halv milliard

Poul Thyregods baggrund er, at han har opbygget e-commerce-selskabet Proshop i Danmark til en årlig omsætning, som ifølge en pressemeddelelse fra Novicell er på godt en halv milliard kroner.

I foråret 2007 solgte Thyregod en tredjedel af sine aktier i Proshop til Expert Danmark (tidligere Elbodan), som er den største non food detailhandelskoncern herhjemme. Expert Danmark ejer blandt andet kæderne punkt1 og Expert, der i forvejen driver internethandel. Sidste år solgte Thyregod så de sidste af aktierne til Expert Danmark, som havde en option på købet af de resterende 33 procent af aktierne.

Ekspansionslysten

I marts i år overtog Proshop konkurrenten Midtdata, hvilket ifølge Thyregod var udtryk for en "konsolidering i markedet"

Og tilbage i 2008 konsoliderede Poul Thyregod sig også, da aktiviteterne i den konkursramte webbutik shg.dk blev indlemmet i Proshop. Samme år blev også PRC Data overtaget af Proshop med den nye ekspansionslystne ejer Expert Danmark i ryggen.

Proshops hjemmeside er udviklet gennem et mangeårigt samarbejde med Novicell, og derigennem har Poul Thyregod fået et godt kendskab til den virksomhed, han nu indtræder som partner i.

Novicell har eksisteret i 12 år og er siden sommeren 2007 vokset fra 6 til 33 ansatte og består i dag af tre enheder: softwareudvikling, online markedsføring og hosting.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere