Artikel top billede

Milliardtungt it-projekt kuldsejlet

Et it-projekt til 120 mia. kr. er endt som en gigantisk fiasko i Storbritannien.

De store offentlige it-skandaler er ikke begrænset til Danmark. Den britiske regering har netop trukket nødbremsen til et gigantisk it-projekt med en samlet pris på mere end 120 milliarder kroner. Det skriver avisen Guardian.

Forsøget på at skabe en fælles elektronisk patientjournal på tværs af det britiske sundhedsvæsen er dermed slået fejl.

I årevis har projektet været ramt af forsinkelser, tekniske problemer, stridigheder om aftalevilkår og løbske udgifter.

Den britiske sundhedsminister Andrew Lansley har derfor sammen med National Health Service besluttet at stoppe projektet.

Rigsrevisionen i Storbritannien anbefalede allerede i maj at stoppe med at pumpe flere penge i projektet, der betegnes som alt for ambitiøst.

En kilde i sundhedsministeriet siger til The Guardian at de mange milliarder er spildt. Pengene burde være brugt til sundhedspersonale og til at forbedre patientplejen og ikke til at polstre lommerne hos de internationale it-giganter, lyder den bitre kommentar.

Nu vil man overlade det til de enkelte sygehuse og andre sundhedsinstitutioner at videreudvikle deres egne systemer eller vælge nye løsninger i stedet for at tvinge hele sektoren over på én fælles national it-platform.

Andrew Lansley understreger da også at beslutningen om ny it fremover skal træffes lokalt og lægger samtidig afstand til det "topstyrede" it-skandaleprojekt, der blev sat i søen under den tidligere Labour-regering.

Ifølge rigsrevisionen har projektet hverken leveret de ønskede resultater eller overholdt de leveringsfrister der er aftalt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere