Danske firmaer udsender spam

Reklamer for Samsonite-kufferter, et spil, og et tilbud om et nyt oversættelsesværktøj er blandt de tilbud, som landede i den elektroniske postkasse i løbet af en uge. Afsenderne er i alle tilfælde danske virksomheder.

Spam er et stigende problem for danske webbrugere, der dagligt må se de irriterende mails dumpe ind i postkassen på nettet. Hidtil har det mest været udenlandske firmaer, der udsender spam.

Der er dog også danske firmaer mellem synderne, selv om det er ulovligt at udsende spam herhjemme. På en tilfældig uge modtog Computerworld Online således tre eksempler.

Den ene mail indeholdt reklame for nye produkter fra Samsonite, der fremstiller kufferter og tasker. Direktøren for firmaet bag reklamen ? Nomad Technologies ? kan ikke umiddelbart forklare, hvordan undertegnedes mailadressen er endt i kartoteket over brugere, der ønsker reklamer tilsendt med mail.

- Det må bero på en fejl, at din mailadresse er endt i vores kartotek, men jeg vil sørge for at den straks bliver slettet, siger Ole Berstein, Nomad Technologies.

Han er uenig i at mailen er spam.

- Det her er et nyhedsbrev, som blandt andet udsendes til folk i pressen, der har givet os deres mailadresse, siger Ole Berstein.

Spam med oversættelse

Firmaet Stargate A/S udsendte en reklame for et oversættelsesværktøj. Den blev også modtaget her på redaktionen, samt af flere af Computerworlds læsere, selv om ingen af modtagerne nogensinde har bedt om at få reklamer fra firmaet.

Computerworld Online har ringet flere gange til firmaet og lagt besked på telefonsvareren med ønske om en kommentar, men der blev aldrig ringet tilbage.

Spammede ved en fejl

Firmaet Marketing Interactive Solutions udsendte ved en fejl en mail med en reklame for et nyt spil til 172 mennesker, der havde frabedt sig at modtage reklamer. Firmaet har straks udsendt en uforbeholden undskyldning til dem.

Ifølge marketingchef Jacob Honoré, Marketing Interactive Solutions, blev mailen udsendt på grund en fejl i selskabets mailrobot, der blandt andet var opstået på grund af virus.

Samtidig blev adresserne de i alt 1.054 modtagere indsat i modtagerfeltet i stedet for i bcc-feltet. Det betød at samtlige modtagere kunne se, hvem de andre modtagere var, hvilket også er ulovligt. Det huer ikke Jacob Honoré.

- At vi ved en fejl fik udsendt mail til mennesker, der ikke havde bedt om dem, er i sig selv alvorligt nok. Men at vi så samtidig har fået offentliggjort navnene på samtlige modtagere, er virkeligt alvorligt. Vi har jo ingen interesse i at hjælpe spammere til at få udvidet deres adresseliste, siger han.

Ingen stigning i klager over danske spammails

Herhjemme tager Forbrugerstyrelsen sig af klager over spam. Styrelsen oprettede i sommeren 2002 en mailadresse, hvor man kan klage over firmaer, der spammer.

Jurist i Forbrugerstyrelsen, Peter Fogh Knudsen, oplyser, at styrelsen har modtaget omkring 25.000 klager over spam, siden adressen blev oprettet i sommeren 2002.

Han vurderer, at der ikke har været en stigning i antallet klager over danske spammails i den seneste tid.

Ifølge Peter Fogh Knudsen handler 20 procent af klagerne om danske firmaer, hvilket svarer til 5000 klager. Amerikanske firmaer dominerer de resterende 80 procent af klagerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere