Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

PC-SALG:: Apple tog tigerspring i julehandlen

Apple tog store bidder af det danske pc-marked i de tre sidste måneder af 2010. Det samme gjorde HP og Lenovo. Acer og Dell er de store tabere.

Med en markedsandel på godt ni procent og en placering som den fjerdestørste pc-producent er Apple ved at bide sig godt fast i det danske marked. Producenten har øget sit salg med 41 procent i forhold til samme kvartal i 2009, hvor markedsandelen lå på knap syv procent.

»Lige som vi for et par år siden talte om ipod-effekten, så kommer der måske nu en ipad-effekt. Apple har fået meget medieomtale. De er også kommet rigtig godt med i de såkaldte bruttolønsordninger, som har været med til at løfte dem i erhvervssegmentet,« siger IDC-analytiker Anders Elbak.

Udover Apple har HP med en vækst i antallet af solgte computere og en markedsandel på knap 28 procent cementeret positionen som den bedst sælgende pc-producent på det danske marked. Lenovo har også oplevet vækst i salget på godt 15 procent og sidder med en markedsandel på godt 15 procent sikkert i sadlen, som den tredjestørste pc-producent på det danske marked.

Acer og Dell må derimod være godt skuffede over slaget i fjerde kvartal af 2010. Acer oplevede en tilbagegang i antallet af solgte computere på 12 procent og er gået fra en markedsandel på knap 24 procent til godt 19 procent. Acer er dog stadig den andenstørste producent på det danske marked, men kan meget vel snart se sig overhalet af Lenovo.

»Det er først og fremmest nedgangen i salget af netbooks, der påvirker Acers tal. Her sad de jo på størstedelen af salget,« lyder Anders Elbaks kommentar.

For Dell så det også sort ud i fjerde kvartal 2010. Markedsandelen er nede omkring de syv procent producenten solgte ti procent færre computere i fjerde kvartal 2010 end i det tilsvarende kvartal i 2009.

»Måske har det noget at gøre med den danske kanalstruktur. Dell har ikke fået få godt fat i den danske kanal, som de har bebudet de gerne ville,« siger Anders Elbak, der indrømmer, at han har lidt sværere ved at forklare Dells deroute end de andre producenters udsving.

 

antal solgte pc'er

4.kvartal 2009 4. kvartal 2010  Forskel
HP 92.100 112.400 22,0%
Acer 89.500 78.600 -12,2%
Lenovo 57.100 65.900 15,4%
Apple 26.100 36.800 41,0%
Dell 33.900 30.200 -10,9%
Andre 77.500 78.500 1,3%

 

KILDE: IDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere