Orange forbigår fyrede til ledige job

Teleselskabet Orange går uden om sine tidligere medarbejdere, når selskabet besætter ledige job, mener fagforeningen HK. Ledelsen havde ellers stillet de knap 300, som blev fyret i december, i udsigt, at de ville blive taget i med i betragtning. Ledelsen afviser beskyldningerne.

Lige nu søger Orange ni nye medarbejdere til at arbejde inden for både IT, salg og forretning.

Men de mange hundrede medarbejdere, som Orange satte på gaden kort før jul 2002, skal ikke regne med at høre fra deres eks-arbejdsgiver.

Det har selskabet nemlig ikke gjort med de stillinger, der er blevet opslået siden fyringsrunden. Det konstaterer fagforeningen HK.

En del af fratrædelsespakken

I den fratrædelsespakke, som ledelsen forhandlede på plads med medarbejderrepræsentanter, stillede Orange ellers i udsigt, at de fyrede ville få chancen igen, hvis der blev råd og behov.

"Ledelsen tilkendegav endvidere, at man i forbindelse med eventuelle fremtidige rekrutteringer vil tage fritstillede medarbejdere i betragtning", stod der i et referat fra forhandlingerne.

HK, der organiserer en del af de fyrede, undrer sig over Oranges adfærd, ikke mindst fordi selskabet i sin fratrædelsespakke samtidig har valgt at sætte tre millioner kroner af til genplacering af de fyrede.

- Hvis Orange havde villet vise sig fra sin gode side, kunne selskabet rekruttere direkte blandt de fritstillede frem for at slå jobbene op. Der må da være nogen blandt de næsten 300 opsagte, der kan bestride jobbene. Og Orange ved præcis, hvad disse personer har været beskæftiget med, siger Rene Andersen, faglig sekretær i HK.

Skuffet over løftebrud

En af de fyrede fra Teknisk Afdeling i Orange er dybt skuffet over sin tidligere arbejdsplads.

Hans identitet er redaktionen bekendt, men han ønsker at være anonym "for at undgå at brænde broer".

- Richard Moat (Oranges administrerende direktør, red.) har sagt på et fællesmøde, at tidligere medarbejdere havde førsteprioritet til eventuelle ledige stillinger. Men jeg har adskillige gange set stillinger på selskabets hjemmeside, hvor jeg var kvalificeret, men jeg er aldrig blevet adviseret, siger han.

Via kontakten med andre fyrede, har han konstateret, at de heller ikke har hørt fra Orange.

Teknikeren er dog ikke bitter over, at han blev fyret.

- Det er fair nok, at de fyrede mig, da der skulle fyres en masse. Men jeg har altid lært, at man ikke skal skrue andres forventninger højere op, end man kan holde, da folk så bliver positivt overrasket. Orange skulle ikke have lovet det, når de ikke holder ord, siger han.

Orange: Vi har genansat
Orange afviser at løbe fra sine løfter til de fyrede.

- Vi har folk, der er blevet genansat. De kommer i betragtning til de ledige stillinger, hvis har de rette kompetencer, som passer til stillingen, der er opslået, siger pressechef Linda Juul Nielsen.

- Hvis der er konkrete sager, som HK vil diskutere med os, så ser vi selvfølgelig på dem, tilføjer hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere