Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Konsulenthus overtager 2.300 Nokia-udviklere

Det er ikke længere Nokia selv, der udvikler platformen til selskabets smartphones.

2.300 Nokia-medarbejdere får i dag fredag ny arbejdsgiver.
 
Konsulenthuset Accenture overtager 2.300 ansatte, der arbejder med Nokias mobilplatform Symbian.
 
Det har længe været kendt, at Accenture ville overtage Nokias Symbian-medarbejdere, men først i dag er aftalen gået igennem.

Aftalen er et led i en spareplan, som skal give Nokia 7,5 milliarder kroner, mens Accenture nu får Nokia som storkunde.
 
Symbian har været Nokias styresystem i selskabets smartphones igennem flere år, men i februar meddelte topchefen i Nokia, Stephen Elop, at selskabet går over til Microsofts Windows Phone i stedet.
 
Kort forinden havde Stephen Elop slagtet Symbian i et internt dokument, der bevidst eller ubevidst dukkede op i pressen.
 
"Symbian har vist sig at være et vanskeligt miljø at udvikle i, hvis man vil imødegå de voksende krav fra forbrugerne," skrev han i dokumentet.
 
Salget styrtdykker
Antallet af solgte Symbian-mobiler er raslet ned, siden Stephen Elop skrev dokumentet og Nokia efterfølgende offentliggjorde, at selskabet skifter til Windows Phone, selvom de første telefoner med Microsofts system først er klar sidst på året.
 
"Det havde klart været bedre, hvis Nokia havde ventet til et kvartal før skiftet til Windows Phone. I mine øjne kom meldingen alt for tidligt," har aktieanalytiker Robert Jakobsen tidligere fortalt til Computerworld.
 
Forbrugerne er flygtet fra Nokia, der ved indgangen til året var verdens største smartphone producent, men i løbet af sommeren blev koncernen passeret af både Apple og Samsung målt på antal solgte smartphones.
 
"Kunderne ser Symbian som et styresystem under afvikling og dermed også præget af begrænset innovation," sagde Robert Jakobsen i juni.
 
Nu bliver det så Accentures opgave at holde liv i Symbian-platformen, så Nokia fortsat kan sælge mobiler med styresystemet. Også i 2012 vil Nokia sende smartphones med Symbian på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere