Artikel top billede

Opråb til regeringen: Har I helt glemt it til folkeskolen?

En samlet it-branche nikker blidt og ryster kraftigt på hovedet af it-ambitionerne i regeringsgrundlaget. Læs her hvorfor.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?

De kom.

De vandt.

De præsenterede et regeringsgrundlag.
 
Den nye regering er på plads - sådan da - og i går fremlagde den sit regeringsgrundlag, hvor der var flere it-initiativer blandt de mange ord i den 80 siders rapport, der var blevet til på Crown Plaza-hotellet på Amager i København.
 
Savner prominent placering
Alligevel er it-industrien ikke ligefrem jublende lykkelig efter regeringens præsentation.
 
"Vi savner en mere fremtrædende placering af digitaliseringen som en løftestang til væksten her i landet. Selv om der er en del om velfærdsteknologi, så mangler hele skoleområdet med sin fysiske infrastruktur og planer for at hjælpe lærerne," lyder skudsmålet fra formanden for it-interesseorganisationen Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen.
 
Han vurderer, at den nye regerings it-udspil ikke er revolutionært i forhold til den tidligere regerings digitaliseringsstrategi.
 
"Jeg har virkelig svært ved at se nogle væsentlige forskelle i de to udspil," forklarer Klaus Kvorning Hansen.
 
Bekymring hos IT-Branchen
Heller ikke it-brancheforeningen IT-Branchen er imponeret over statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regeringsgrundlag set med it-briller. 

"Vi kan godt være bekymrede for, om regeringsgrundlaget vil indfri de høje digitale ambitioner, som alle partierne i regeringen tidligere har fremlagt. It fylder ikke så meget som håbet, dog er der gode tiltag inden for eksempelvis velfærdsteknologi og grøn teknologi," fortæller IT-Branchens administrerende direktør, Morten Bangsgaard.
 
Han ser også på opsplitningen af den nu nedlagte IT- og Telestyrelsen med blandede følelser.
 
"Vi havde gerne set ansvaret for digitalisering samlet. Men der er også fordele i den nye opdeling i flere ministerier. Den store udfordring bliver koordinering og at få et solidt forankret fokus på rammevilkårene for it-erhvervet," fortæller Morten Bangsgaard.
 
Mangler innovation og produktivet
Heller ikke hos Dansk Industris it-forening, ITEK, er der udelt begejstring, selv om ITEK-direktør Tom Togsverd noterer sig flere positive elementer som eksempelvis telemedicinske satsninger, energieffektiviseringer og en fjernelse af multimedieskatten.
 
"Der er dog også mange områder, hvor teknologi kunne være en vigtig enabler, men hvor det ikke nævnes. Det gælder for folkeskoleområdet, hvor ordet 'it' ikke forekommer, og så gælder det styrket forskning, innovation og øget produktivitet i virksomhederne," siger Tom Togsverd.
 
Han udtrykker også en svag forundring over, at Videnskabsministeriet mister it- og teleområdet til andre ministerier.
 
"Vi håber, at det skal udlægges som en styrke, at de centrale ministerier nu vil komme mere på banen," lyder det fra ITEK-direktøren.
 
Alle tre brancheorganisationer, Dansk IT, IT-Branchen og ITEK, melder sig klar til at hjælpe den nye regering med en kommende digitaliseringsstrategi, der skal afløse Løkke-regeringens ditto.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere