Artikel top billede

Nu kan du bygge apps til eBay

EBays ny platform, X.commerce, samler værktøjer og funktionalitet til handlende og applikationsudviklere.

Computerworld News Service: EBay har lanceret en platform til applikationsudvikling kaldet X.commerce, der samler værktøjer og funktionalitet fra firmaets websites og produkter heriblandt webmarkedet eBay og PayPal samt fra partnere.

Det er eBays hensigt med X.commerce at give handlende og applikationsudviklere adgang til den komplette stak af teknologier til e-handel inklusiv indkøbskurve, betalingsservices og lagerstyring, offentliggjorde firmaet onsdag.

Ideen er at lade handlende og udviklere finde på en bred vifte af applikationer til e-handel, der imødekommer de mere og mere forskelligartede krav og scenarier, som kunderne står overfor heriblandt interaktioner via sociale netværk og mobil e-handel.

X.commerce kaldes af eBay for et "åbent økosystem til handel" og indeholder et element ved navn Fabric, der i en reference til open source-begrebet beskrives som "verdens første open commerce-styresystem," der vil gøre det muligt for udviklerne at distribuere deres produkter til eBays handlende.

Som del af lanceringen af X.commerce løftede eBay samtidig sløret for PayPal Access, der er et identitetssystem, som handlende kan implementere, så deres kunder kan bruges brugernavne og kodeord fra PayPal til at logge ind på e-handelssite.

Brugen af PayPal til håndteringen af kundelogin og -autentifikation vil ifølge eBay gøre processen sikrere og enklere for de deltagende websites.

PayPal Access minder om lignende værktøjer fra virksomheder som Google og Facebook men er skræddersyet til e-handelssites.

EBay oplyser samtidig at have integreret Facebooks Open Graph i sin e-handelssoftware Magento og GSI, så udviklerne nu kan bygge apps, der henter funktionalitet fra Facebook.

Analytiker Brian Walker fra Forrester Research mener, at X.commerce åbner nye muligheder for eBay ved at lade partnerne udvide produkterne Magento, PayPal, eBay og GSI og ved at lade udviklerne udnytte disse platforme til at bygge andre kundeapplikationer og udvide med handelsfunktioner, der rækker udover e-handel.

"Jeg forventer at bureauer, udviklingsafdelinger, integratorer, partnere og handlende vil få travlt med at udnytte X.commerce i deres forretning, selvom det endnu ikke står klart, hvor attraktiv løsningen vil være for de større virksomheder, som eBay uden tvivl også ønsker at tiltrække," kommenterer Walker per e-mail.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere