Artikel top billede

Aflivning af multimedieskat er god for os alle

Det vil gavne os alle, at regeringen planlægger at aflive multimedieskatten, mener Dansk IT.

Den nydannede regering har planer om at lægge den forhadte multimedieskat i graven i forbindelse med den kommende finanslov.

Det er en plan, der møder stor opbakning i Dansk IT.

Organisationen er særdeles entusiastisk og hylder på det nærmeste regeringens initiativ til at aflive multimedieskatmonsteret.

"Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi fra Dansk ITs side er tæt på begejstrede for, at man nu får fjernet multimedieskatten. Det var på tide," siger Klaus Kvorning Hansen, der er formand i Dansk IT.

Et misfoster

Dansk IT har da også været modstander af multimedieskatten, siden den endnu var på fosterstadiet.

"Skatten er et misfoster. Vi har, lige siden tanken blev født under den tidligere regering, ment, at det var noget af det mest håbløse, man kunne gøre i en situation, hvor man gerne vil fremme anvendelsen af it og skabe fleksibilitet på arbejdsmarkedet," siger Klaus Kvorning Hansen til Computerworld.

Dansk IT er en non-profit organisation, der arbejder for at udbrede anvendelsen af it til gavn for professionen, samfundet og den enkelte.  Og det er netop alt det multimedieskatten har modvirket ifølge Klaus Kvorning.

"Den modvirker ved at beskatte de arbejdsredskaber, der gør, at man kan være fleksibel i tilrettelæggelsen af sit arbejde," siger han.

Gravøllet

Ved nu at lægge den forhadte multimedieskat i graven bliver medarbejderne igen mobile. Det kan øge fleksibiliteten, mener formanden for Dansk IT.

"Det giver noget fleksibilitet og noget mobilitet, fordi arbejdsgiverne igen kan udnytte de medarbejdere, der har nægtet at tage imod arbejdsgiverbetalt udstyr på grund af skatten. De kan nu kobles op fra andre steder på arbejdsgiverbetalt udstyr," fortæller han.

Klaus Kvorning ser også andre fordele ved afskaffelsen af multimedieskatten.

"Man fjerner nogle administrative byrder fra de virksomheder, der gør brug af hjemmearbejdspladser, distance arbejdspladser eller mobile medarbejdere. Efter vores mening vil det umiddelbart give en lettelse i forhold til både den enkelte medarbejder og arbejdsplads, der ikke længere skal spekulere i om noget er lovligt eller ulovligt, skattepligtigt eller ikke skattepligtigt."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere