Artikel top billede

Få trådløs adgang til alle dine gadgets

Her er en smart gadget, der kan skabe trådløs forbindelse mellem din iPad og dine digitale arbejdsredskaber.

Vil du gerne arbejde med din iPad, kan du hurtigt løbe ind i problemer, fordi iPad'en ikke har en usb-port.

Selv om usb-portens dage kan være talte, er vi i dag stadig afhængig af en del hardware, der har et usb-stik i halen.

Skal du have adgang til dokumenter og tunge filer på din trådløse harddisk eller billeder på dit kamera, kan det sjældent gøres trådløst. I stedet skal du finde en ledning eller et sd-kort frem.

Det findes der dog råd for.

CloudFTP skaber kunstig usb-port

Du kan investere i CloudFTP, der er en lille boks, som kan gøre dine usb-udstyrede apparater trådløse.

Vi har tidligere omtalt Kingston Wi-Drive, der er en trådløs harddisk, som du kan tilslutte til din iPad, iPhone og iPod.

Men i modsætning til Kingston Wi-Drive virker CloudFTP ikke bare med dine iOS-gadgets fra Apple. Den virker også med almindelige computere og på tværs af styresystemer.

Den helt store gevinst ved CloudFTP er dog, at du ifølge producenten kan slutte den til stort set alle usb-udstyrede lagerenheder, som eksempelvis harddiske, kameraer og kortlæsere.

Behøver ikke trådløst netværk 
Når du har tilsluttet CloudFTP-boksen, etablerer den automatisk et lille trådløst netværk, hvor du kan få forbindelse med op til tre computere, tablets eller smartphones.

Det vil sige, at du ikke behøver have adgang til et trådløst netværk i forvejen. Du kan derfor også bruge CloudFTP om bord på eksempelvis et tog uden Wi-Fi.

Du kan dog også slutte boksen til dit eget trådløse netværk. Det gør det muligt at få adgang til filerne på dit usb-apparat fra alle computere, tablets og smartphones, der er på netværket, ligesom du også kan få boksen til automatisk at uploade filerne fra en ekstern harddisk eller et kamera til din lagerplads hos Dropbox.

Få rabat på Kickstarter

CloudFTP har fem timers batteritid, og du får adgang til filerne gennem en app udviklet i html5.

Du kan endnu ikke købe CloudFTP, men producenten forventer, at den kommer i handlen til cirka 550 kroner (99,95 dollar). Men før den kan komme i produktion, skal der indsamles en finansiering på mere end en halv million kroner (100.000 dollar) på crowdfunding-netværket Kickstarter, som vi før har omtalt.

I skrivende stund er producenten halvvejs i mål, og vælger du at støtte med 69 dollar plus yderligere 10 dollar i forsendelse (i alt cirka 430 kroner), vil du modtage et eksemplar af CloudFTP-boksen og få den sendt til Danmark.

Læs også: 
Sådan udvider du hukommelsen på din iPad og iPhone
Derfor skal du skrotte din usb-port
Test: Kan det lade sig gøre at arbejde på en iPad?




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere