Artikel top billede

Ima Data overlever på nichen

Efter sidste års underskud har københavnske Ima Data rettet strategien inde efter finanskrisen hårdere virkelighed og er tilbage med positive tal.

Indehaver Søren Blume Høj har taget de realistiske briller på. Efter et regnskab, der sidste år endte i et underskud på 195.000 kroner før skat, har han nu afleveret et regnskab, hvor Ima Data kommer ud med et lille overskud på knap 30.000 kroner før skat.

»Vi er nede i en dal nu, og vi må nok erkende, at det er nok niveaet et stykke tid, hvor vi så må køre i et lidt lavere gear over en lidt længere tidshorisont. Men jeg satser på, at vi kommer stærkere ud på den anden side,« siger Søren Blume.

Han fortæller, at Ima Data har søgt ly i nichen her under finanskrisen. Fra tidligere at have været en udpræget supplies-forhandler, så har Søren Blume Høj nu bevidst ændret Ima Datas fokusering over i den nicheprægede del af branchen.

»Faktisk måtte vi stoppe den brede satsning på supplies, da SKI-aftalerne kom ind. De levner ikke plads til de mindre spillere som os,« siger Søren Blume Høj og fortsætter:

»Hvis jeg skulle komme med et juleønske, så skulle det være, at man afskaffede SKI. Og så alligevel. Nu har vi jo bevæget os videre.«

I dag har Ima Data fokus på special-supplies til niche-printere, som findes i industrien. Samtidig er der kommet lidt mere fokus på det ben, der laver kopieringsløsninger på optiske medier.

»For supplies er det jo de allerstørste, der kan leve af. Når man kun tjener fem kroner pr. ordre giver det ikke nogen mening længere. Hele det marked har ændret sig. Supplies er blevet til en papkasse: de der har varen på lager og kan levere til den billigste pris får ordren. Vi har stadig nogle gamle kunder tilbage, men de forsvinder lige så stille. De gammeldags kontrakter flader lige så stille ud. Det er blevet billige at google sig til den bedste pris,« siger Søren Blume Høj.

Som han fortæller, så er Ima Datas forretning derfor fundamentalt forandret fra for bare fem år siden.

»I dag er vi glade for at have en niche-forretning at satse på. Nu har vi justeret til, så vi kan komme styrket ud af krisen,« konstaterer Søren Blume Høj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere