Artikel top billede

Nokia-topchef Stephen Elop afviser, at Nokia flytter sit hovedkvarter til USA. (Foto: NOKIA /)

Nokia-topchef svarer igen på storm af rygter

Nokia flytter til USA, og Microsoft overtager selskabet. Nokia-topchef Stephen Elop kæmper mod rygter om selskabets fremtid.

"Så længe jeg er CEO, er hovedkvarteret i Espoo."
 
Sådan sagde Nokia-topchef Stephen Elop forleden, da han skulle mane nye rygter om Nokias fremtid i jorden.
 
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
 
Nokia har i dag hovedkvarter i Helsinki-forstaden Espoo, men der har på det seneste floreret rygter om, at den finske mobilproducent skulle være på vej til USA. I forvejen har Nokia en stor afdeling i San Diego i Californien.
 
Men Nokia er og bliver et selskab med base i Espoo, understreger Stephen Elop.
 
"Det er vores hjem, der vi hører til," sagde han til den finske tv-station YLE.
 
Microsoft som køber?
Der har det seneste års tid floreret rygter om, at amerikanske Microsoft ville købe selskabet, ligesom Samsung også er blevet nævnt.
 
Ifølge analytikere opstår denne slags rygter, når et selskabs aktier styrtdykker i værdi. På bare et år er Nokia-aktiens værdi blevet mere end halveret. Den er faldet 52 procent.
 
Microsoft er blevet bragt i spil som køber, fordi selskabet kæmper hårdt for at få udbredt sin mobilplatform Windows Phone.
 
Siden februar har Microsoft haft en aftale med Nokia om, at Windows Phone skal være det primære styresystem i Nokias portefølje af smartphones.

Men der blev blandt analytikere spekuleret i, at Microsoft ville overtage Nokia, så selskabet også fik kontrol hardwaren i Nokias Windows-mobiler.

Netop dette har Google valgt at gøre. Google, der står bag styresystemet Android, købte tidligere i år mobilproducenten Motorola, som i forvejen producerede Android-smartphones.

Rygtet om et Microsoft-opkøb af Nokia fik nyt liv i sidste uge, da Danske Bank vurderede det som realistisk. Tidligere har analytikere dog over for Computerworld dømt det urealistisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere